Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Máme rozdělanou práci, třeba se zadaří, říká před odvetou ve Florencii Jemelka

Tlak, ale bez šancí. Tak hráli fotbalisté Fiorentiny v prvním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, kteří si z Plzně odvezli remízu 0:0. Podle obránce Václava Jemelky je to pro Viktorii slušná pozice pro odvetu, která se bude hrát za týden ve Florencii. A osmadvacetiletý fotbalista věří, že úžasná plzeňská pohárová cesta ještě nemusí končit.

Zápas bez velkého vzruchu a šancí skončil bez gólu. "Samozřejmě ho bereme. Jsme pořád ve hře a o to nám šlo. Remíza je dobrá, jedeme se poprat o postup. Historicky první evropské čtvrtfinále v historii klubu si všichni užíváme, jen nesmíme usnout na vavřínech. Máme rozdělanou práci," řekl odchovanec Sigmy Olomouc.

Fiorentina je loňský finalista soutěže a i nyní je velkým favoritem dvojzápasu, ale úvodní zápas o ničem nerozhodl. "K ničemu nás moc nepustili, hodně drželi balon. Musíme jet do Itálie se stejným plánem, vycházet z poctivé defenzivy a zkusit být trochu nebezpeční. V osmifinále se Servette jsme zvládli po dvou remízách postoupit na penalty. Kdyby se to povedlo znovu, tak by to bylo skvělé. Musíme makat a třeba se zadaří," přál si Jemelka.

Viktoria se většinu zápasu bránila a pro její hráče to bylo fyzicky hodně náročné. "Střední záložníci hned popadali na zem. Náročné utkání vzhledem k tomu, že jsme kvůli absencím museli vydržet do konce. Hrábli jsme si na dno, ale je třeba se hned zregenerovat a zkoncentrovat se na ligu. V neděli máme těžký zápas se Slavií," uvedl Jemelka.

Nepovažuje to však za jeden z nejtěžších zápasů své kariéry. "Takových zápasů hrajeme hodně, proti Spartě i Slavii jsou rovněž náročné, klidně víc nahoru dolů. Při posouvání v bloku jako dnes si člověk občas víc odpočine."

Plzeňská obrana sice byla pod tlakem, ale nepustila soupeře do žádné velké šance. "To byl náš plán a jsme rádi, že vyšel. Fiorentina při střídání poslala na hřiště velké a šikovné hráče, ale do ničeho jsme je nepustili. Jde o vizitku celého mužstva, všichni odevzdali maximum. Plnili jsme pokyny, střední záložníci odvedli nejvíc práce. Celý mančaft hrál dobře, bránili jsme jako jeden tým," konstatoval reprezentační obránce spokojeně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články