Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Věřím, že vyhrajeme a budeme fandit Ballkani, říká Trpišovský k nečekanému paradoxu

Tuto situaci si před startem skupiny Evropské konferenční ligy nepřipouštěl, ale přesto se pro trenéra Slavie Jindřicha Trpišovského stala skutečností. Sešívaní nemají před posledním duelem se Sivassporem postup ve vlastních rukou. Pokud v souběžném zápase Kluž porazí Ballkani, nestačilo by Pražanům k účasti ve vyřazovací fázi ani případné vítězství. Přímý přenos utkání Slavia – Sivasspor sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 18:20.

"Už před skupinou bylo řečeno, že jsme favorit. To znamená, že když nepostoupíme, nepotvrdili bychom roli favorita. Ale pořád před sebou ještě máme poslední zápas. Nemáme to ve svých rukou, ale třeba se to povede a s 10 body postoupíme," uvedl Trpišovský.

"Věřím, že zítra vyhrajeme a budeme fandit Ballkani. Upřímně to neumím odhadnout. Přemýšlel jsem nad tím, ale když vidím zápasy ve skupině, jak probíhají, tak se strašně těžko něco predikuje. Kdybych měl říct první, co mě napadne, tak je to 50 na 50," doplnil kouč českého vicemistra.

Jeho tým si zkomplikoval boj o první dvě místa dvěma porážkami s Kluží. "Upřímně bych před začátkem skupiny ani po prvních dvou zápasech, ve kterých jsme remizovali v Sivasu a porazili Ballkani, nevěřil, že se dostaneme do této situace. Že to v posledním kole nebudeme mít ve svých rukou. Skupina byla určitě taková, že jsme si měli rozhodnout o postupu sami, neměli jsme na nikoho spoléhat. Bohužel stalo se. Rozhodující bylo, že jsme s Kluží neudělali ani bod, kvůli tomu jsme se do této situace dostali," řekl Trpišovský.

"Je to i paradox. V předchozích sezonách jsme za sebou nechali týmy z Bundesligy, francouzské ligy, dánského nebo izraelského mistra. Kromě Ligy mistrů jsme to vždy měli ve svých rukou. Třeba minule jsme museli na Unionu Berlín neprohrát. Teď to poprvé nemáme ve svých rukou," doplnil trenér.

Utkání v Kluži sledovat nebude. "Chceme vyhrát svůj zápas, hraje se o hodně. To ostatní nijak neovlivníme. Je možné, že se to od někoho dozvím, ale určitě to pro mě nebude rozhodující. Hlavní bude, abychom zítra podali co nejlepší výkon a zvládli jsme to. Přijde velké návštěva, hrajeme o body do koeficientu, klubového i národního, o peníze, o svoje jméno. Vědět, jak bude probíhat druhý zápas, nám k ničemu nebude. Takže určitě to vyhledávat nebudu," řekl Trpišovský.

Ballkani už v minulém kole po prohře se Slavií ztratil naději na postup. "Skupina má i pro mě nečekané pořadí. Když jsem viděl zápasy Ballkani, měl mít více bodů než čtyři. Doma s Kluží přišli o vítězství v nastavení, proti Sivassporu vedli 1:0, hráli skvěle a dostali dva góly na konci. Naznačili své možnosti. Samozřejmě je otázka, jak se jim povede zítřejší zápas," prohlásil Trpišovský.

Očekává, že Sivasspor vyrukuje se silnou sestavou, byť už má jistý postup a jde mu již jen o první místo. "Myslím si, že nastoupí s tím nejsilnějším, co tady mají. Navíc za sebou v poslední době nemají tolik evropských zápasů, i pro ně je to svátek. Budou se chtít dostat na 13 bodů ve skupině," uvedl Trpišovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články