Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Jsme na dobré vlně, taháme to srdcem, říká Lingr k boji Slavie o postup

Vezou z Kosova výhru, ale nic nemají jistého. Fotbalisté Slavie vyhráli v Prištině v Evropské konferenční lize nad Ballkani 1:0, ovšem postup ze skupiny už nemají jen ve svých rukou. Záložník Ondřej Lingr, jehož trafa znamenala výhru 1:0, nepřestává věřit v postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Ballkani - Slavia

Slavia je před závěrečným zápasem skupiny proti Sivassporu stále ve složité pozici. Pokud v souběžně hraném utkání Kluž doma porazí Ballkani, nebude Pražanům proti již jistému postupujícímu stačit k účasti v jarních vyřazovacích bojích ani vítězství.

"To, že Sivasspor vyhrál (nad Kluží), je komplikace. My se ale budeme chtít pořád soustředit na sebe a vyhrát i poslední zápas," citoval klubový web Lingra. Věří, že slávistům za týden pomohou v Kluži hráči Ballkani. "Říkali jsme klukům, že jim držíme palce. Tak snad nám pomůžou. Naděje umírá poslední," doplnil.

Pražané se v Prištině, kde Ballkani hraje domácí zápasy v evropských pohárech, dlouho nemohli prosadit. "Bylo to velmi složité utkání, zvlášť na tak tvrdém hřišti. Terén nám vůbec nevyhovoval, naopak domácí na něj byli připraveni. Řekli jsme si, že budeme hrát jednoduše stejně jako poslední dva zápasy. Soupeři v druhém poločasu docházely síly, my se uklidnili a vstřelili vítězný gól. Bylo jedno jak, prostě jsme to museli urvat, a to se povedlo," pochvaloval si Lingr.

Utkání rozhodl v 75. minutě hlavičkou po centru od Davida Juráska a připsal si šestý soutěžní gól v sezoně. "Jurasovi jsem řekl, ať jde na přední tyč a já půjdu na zadní. Nakonec se to k němu odrazilo a poslal mi to tam. Takže jsem moc rád, že jsem pomohl týmu a rozhodl zápas," řekl Lingr.

Vysloužil si pochvalu od trenéra Pražanů Jindřicha Trpišovského. "Ondra je pro nás obrovsky důležitý. Věděli jsme, že ho musíme nechat na hřišti. V současném týmu, když letí centr do vápna, je nejpravděpodobnější, že dá gól on. Je to vítězný typ. Může zkazit devět míčů, ale stejně si jde za desátým," poznamenal na tiskové konferenci Trpišovský.

V závěru se nastavovalo nezvykle 11 minut a hosty dvěma zákroky podržel brankář Ondřej Kolář. "To bylo strašně dlouhé, já jsem se klepal na lavičce. Koli nás obrovsky podržel a udržel šanci na poháry na jaře. Doufám, že bude pomáhat i dál," uvedl Lingr.

Byl rád, že Pražané navázali na nedělní vítězství 4:0 nad Spartou v ligovém derby. "Jsme na dobré vlně, taháme to srdcem. I když nám chyběli dva důležití hráči z nedělního utkání, tak jsme na to dokázali navázat a odvážíme si tři body," podotkl Lingr.

Ocenil fanoušky, kteří za týmem přicestovali leteckým speciálem. "Už před zápasem jsem si říkal, že když dám gól, půjdu za nimi. Měli nějaké komplikace po cestě, takže jsem chtěl, aby si to užili. Chtěl bych jim moc poděkovat, že dorazili, tohle vítězství patří i jim," dodal Lingr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články