Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Kolář v nastavení udržel Slavii naději. Perné chvíle, ale ten nahoře nám pomohl, řekl

Ondřej Kolář dvěma zákroky v nastavení pomohl Slavii udržet výhru 1:0 nad kosovským mistrem Ballkani v pátém kole Evropské konferenční ligy a naději na postup ze skupiny. Osmadvacetiletý gólman stále věří, že Pražané nakonec projdou do jarní vyřazovací fáze soutěže, byť nemají situaci jen ve svých rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Balkani - Slavia

Kolář byl většinu zápasu v Prištině bez práce, ale v úvodu dlouhého nastavení musel krátce po sobě předvést dva klíčové zákroky.

"Byly to perné chvíle, ale ten nahoře nám pomohl. Naštěstí jsem to vytáhl a zvládli jsme to," řekl Kolář pro klubovou televizi po vítězství, které zajistil gólem v 75. minutě Ondřej Lingr.

"Je to krásný pocit, ale není to jenom díky mně a Linžimu (Lingrovi). Je to zásluha celého týmu. Poslední zápasy hrajeme týmově a srdíčkem. Jsem rád, že jsme to zvládli. Do moc šancí jsme je nepouštěli," uvedl Kolář.

V úvodu nastavení nejprve vytáhl střídajícímu Albinu Berishovi střelu o zem na roh a poté zblízka vychytal kapitána Ballkani Edvina Kuče.

"U první šance myslím, že by sám on řekl, že to byla náhoda, haluz. Ale já viděl, jak to Maso (Masopust) podskočil, takže jsem se stačil přemístit. Vyšlo mi to do kroku a chytil jsem to," uvedl Kolář.

"U druhé šance jsem viděl, že hráč je na zadní tyči sám. Takže jsem věděl, že musím zůstat u tyče, aby mě narval. Dal to těsně vedle mě, ale stihl jsem zareagovat," dodal Kolář.

V závěru směrem k němu od horkokrevných balkánských fanoušků zamířila lahev. "Přeletěla mě asi o pět metrů, ale tohle nikdy nepochopím. Byla to plná PET lahev. Fanoušek dohodil daleko, ale tohle si nemůže dovolit, může někomu hodně ublížit," řekl Kolář.

Jeho tým před závěrečným zápasem skupiny nemá boj o postup ve vlastních rukách. Pokud Kluž doma porazí Ballkani, nestačila by Slavii k účasti v jarních bojích ani výhra nad Sivassporem.

"Je to tak, jak to je. Prokaučovali jsme to s Kluží. Chceme vyhrát jako každý zápas, doufáme, že se to podaří a postoupíme," přál si Kolář.

Na začátku října se kvůli zranění gólmanské jedničky Aleše Mandouse po delší době vrátil do branky a zatím odchytal osm utkání.

"Gólman si musí udržet formu celou sezonu, aby mohl chytat. Jsem rád, že se mi daří. Začal jsem víc makat, (trenéři brankářů) Štěpán Kolář s Radkem Černým se mnou chodí trénovat individuálně hned po zápase. Změnil jsem i myšlení směrem k fotbalu," uvedl Kolář.

"Se mnou je těžké pracovat. Těžil jsem z talentu, ale čím je člověk starší, tím víc musí makat. Jsem rád, že nade mnou trenéři nezlomili hůl a teď jim to můžu vracet. Nevnímal jsem tu pauzu. Tým mi hodně pomohl a už jsme se na sebe naladili. Cítím se líp, ještě musím vypilovat kopací techniku. Nechci dělat nějaké zbytečné chyby," doplnil.

V posledních třech soutěžních zápasech udržel nulu. "Je to hezké, ale pro mě je nejdůležitější, že zápasy vyhráváme. Jestli to bylo s Boleslaví 2:1, nebo 1:0, je mi jedno. Hlavně, že to zvládneme. Je hezké, že se vrací to slávistické srdíčko, všichni makají," řekl Kolář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články