Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barcelona po dvou remízách zabrala, Real ovládl přestřelku s Betisem

Fotbalisté Barcelony zvládli generálku na souboj s Chelsea v Lize mistrů, Eibar porazili 2:0, když se prosadili Suárez a Alba. Sevilla v Las Palmas zvítězila 2:1 a Valencie stále nevzdává boj o Ligu mistrů, když po výhře 2:1 v Málaze zůstane třetí před Realem Madrid. Ten přitom zvládl dramatický duel s Betisem, když na jeho půdě zvítězil 5:3.

Slavící fotbalisté Barcelony
zdroj: Reuters autor: VINCENT WEST

Atlético bylo zejména v druhém poločase dominantní a tlak využilo ke dvěma brankám. V 67. minutě otevřel skóre po Griezmannově přihrávce střelou k vzdálenější tyči Gameiro. Francouzský reprezentant pak deset minut před koncem zaznamenal také asistenci, po které pojistil výhru domácích Costa. Bilbao čeká na tříbodový zisk už šest zápasů. 

V Eibaru našel v 16. minutě Messi kolmicí z hloubi pole Suáreze, který udělal brankáři kličku a z úhlu rozvlnil síť. Domácí mohli vyrovnat o chvíli později, Orellanův dalekonosný pokus ale trefil pouze břevno. Před poločasovou pauzou trefil tyč na druhé straně Messi. Hvězdný Argentinec trefil v této sezoně La Ligy tyč už počtrnácté, čímž vyrovnal svůj vlastní rekord ze sezony 2011/12.

Utkání významně ovlivnila 66. minuta, kdy si za nesportovní chování vysloužil druhou žlutou kartu Orellana. Eibar už v oslabení nedokázal se zápasem nic udělat, naopak v 88. minutě pojistil Barceloně výhru Alba.

Sevilla se třetí výhrou za sebou vrátila na příčky zajišťující účast v Lize mistrů. Za třemi body ji na hřišti osmnáctého Las Palmas nasměroval z dorážky Ben Yedder. V 50. minutě zvýšil svou pátou brankou v sezoně Sarabia, za domácí pouze snížil z penalty Calleri.

Real vstoupil do utkání v Seville s Betisem dobře a po 11 minutách vedl. Ronaldovu střelu brankář Adán vyrazil pouze k Asensiovi a dvaadvacetiletý španělský reprezentant se v lize trefil poprvé od 5. listopadu.

Domácí ale následně přidali a výsledkem byl obrat. Mandi a Morón zpočátku ještě mířili vedle a Joaqínův přímý kop zneškodnil Navas, v 33. minutě už ale Mandi hlavou kostarického gólmana překonal. O čtyři minuty později sice Navas zasáhl proti Firpově střele, míč si však nešťastně do vlastní brány srazil stoper Nacho.

Real ale po změně stran v první čtvrthodině také dokázal otočit skóre. Nejprve nacentroval od rohového praporku Vázquez a hlavou se nemýlil kapitán Ramos, vzápětí po Carvajalově průniku po pravé straně podruhé v zápase skóroval Asensio. Zasloužil se o jubilejní 6000. gól "Bílého baletu" v La Lize.

V 65. minutě dal čtvrtou ránu domácím Ronaldo, který po Casemirově přihrávce nasměroval střelu mezi dva obránce a vstřelil 12. ligový gól v sezoně. V závěru ještě snížil střídající León, na druhé straně ale stihl zareagovat taktéž nováček na hřišti Benzema. Radost z plného bodového zisku Realu zkazilo jen zranění levého beka Marcela z prvního poločasu. Příčinou byl zadní stehenní sval.

Výsledky 24. kola La Ligy:

Las Palmas - FC Sevilla 1:2 (82. Calleri z pen. - 35. Ben Yedder, 50. Sarabia), Eibar - FC Barcelona 0:2 (16. Suárez, 88. Alba), Alavés - La Coruňa 1:0 (61. El Haddadi), Girona - Leganés 3:0 (23. Stuani z pen., 36. Portu, 85. Juanpe), Málaga - Valencie 1:2 (27. Ideye - 80. Coquelin, 85. Parejo z pen.), Real Sociedad - Levante 3:0 (10. Prieto z pen., 38. Juanmi, 55. Canales), Atlético Madrid - Bilbao 2:0 (67. Gameiro, 80. Costa), Espaňol Barcelona - Villarreal 1:1 (85. Granero - 25. Hernández), Betis Sevilla - Real Madrid 3:5 (33. Mandi, 37. vlastní Nacho, 85. León - 11. a 59. Asensio, 50. Ramos, 65. Ronaldo, 90.+3 Benzema), Getafe - Vigo 3:0 (37. a 85. Ángel, 51. Molina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články