Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barcelona nasázela šest branek, Atlético rozmetalo Sevillu

Mohl si zapsat další hattrick, Cristiano Ronaldo ale v závěru duelu s Alavésem ukázal, že myslí i na spoluhráče. Hvězdný útočník přenechal penaltu Karimu Benzemovi, který tak pojistil jasnou výhru Realu před vlastními fanoušky 4:0. Ještě více si zastřílela vedoucí Barcelona, která Gironu přejela 6:1. A kanonádu spustilo i Atlético Madrid, které přestřílelo Sevillu na jejím hřišti 5:2. Valencie si zase poradila s Realem Sociedad, který zdolala 2:1 a zůstává čtvrtá.

Radující se Koke
zdroj: Reuters autor: JON NAZCA

Sevilla sice měla proti Atlétiku první šanci zápasu, Muriel ale gólmana Oblaka nepřekonal. Po půlhodině hry na druhé straně otevřel skóre Costa, který využil fatální zaváhání domácích v rozehrávce. Vzápětí mohli Andalusané vyrovnat, N'Zonzi ale trefil břevno.

Griezmann svými trefami orámoval poločasovou přestávku. Nejprve se prosadil povedenou ranou do šibenice a poté proměnil penaltu. V 65. minutě přidal čtvrtý zásah Koke po další chybě domácí obrany a přihrávce Griezmanna.

Francouzský reprezentant mohl posléze zkompletovat hattrick, trefil však tyč. Nakonec se mu to ale povedlo v 81. minutě po Ňíguezově přihrávce. Tři góly v zápase dal poprvé od 21. prosince 2014, kdy přispěl k výhře Atlética 4:1 v Bilbau.

Za domácí vstřelili v závěru čestné góly Sarabia a Nolito. Sevilla prohrála na svém stadionu teprve druhé z posledních 25 ligových utkání. Atlético drží sérii pěti vítězných duelů.

Cristiano Ronaldo (vpravo) slaví gól Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Ronaldo se vrátil do sestavy Realu Madrid poté, co v týdnu proti Leganés odpočíval. Ve 44. minutě otevřel skóre střelou z otočky po Benzemově přiťuknutí. A když jen 50 vteřin po nástupu do druhé půle zvýšil po brejku Bale, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Real nedovolil drama, naopak Ronaldo přidal další branku, svou už 299. ve španělské lize. V závěru pak odmítl možnost na jubilejní třístou trefu a hattrick, když po faulu na Balea přenechal pokutový kop Benzemovi.

Jasnou výhru přidala i Barcelona, která sice s Gironou už ve 3. minutě prohrávala, ale brzy utekl Luis Suárez a srovnal. Nahrál mu Lionel Messi, který následně dvěma góly zařídil obrat.

Messi nejprve ve vápně zaměstnal tři obránce, našel si lepší pozici a zamířil přesně. Následně si stoupl k přímému kopu a chytrou střelou po zemi nachytal hostující zeď i brankáře. Ještě do poločasu pak přidal čtvrtou branku opět Suárez a po změně stran završil hattrick. Trefil se také Philippe Coutinho.

Fotbalisté Valencie porazili Real Sociedad 2:1 a ze čtvrtého místa ztrácejí na třetí Real Madrid znovu jen dva body. Obě branky vítězů vstřelil Santi Mina. Valencie zvítězila potřetí v řadě a na domácím hřišti se jí daří: v této sezoně na stadionu Mestalla prohrála jen s Villarrealem a "Bílým baletem".

Mina otevřel skóre ve 34. minutě, poté co si gólman Toňo na poslední chvíli rozmyslel výběh pro centrovaný míč a ten doputoval k nedůsledně hlídanému dvaadvacetiletému útočníkovi. Hosté sice v druhém poločase vyrovnali zásluhou Oyarzabala, v 68. minutě ale definitivně rozhodl po další Toňově chybě Mina. V závěru domácí zachránila tyč.

Výsledky 25. kola La Ligy

Celta Vigo - Eibar 2:0 (56. Aspas, 79. Maxi Gómez), Real Madrid - Alavés 4:0 (44. a 61. Ronaldo, 46. Bale, 89. Benzema z pen.), Leganés - Las Palmas 0:0, FC Barcelona - Girona 6:1 (5., 44. a 77. L. Suárez, 30. a 36. Messi, 66. Coutinho - 3. Portugués), Villarreal - Getafe 1:0 (3. Ünal), Athletic Bilbao - Málaga 2:1 (17. Susaeta, 44. San José - 13. En-Nesyri), Valencie - Real Sociedad 2:1 (34. a 68. Mina - 54. Oyarzabal), FC Sevilla - Atlético Madrid 2:5 (85. Sarabia, 89. Nolito - 42., 51. z pen. a 81. Griezmann, 29. Costa, 65. Koke), Levante - Betis Sevilla 0:2 (55. vlastní Chema, 69. León).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články