Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vábení peněz stáhlo dalšího hráče. Carrasco odchází do Číny ve 24 letech

Až doposud hrál za jeden z nejlepších týmů světa, který měl ambice jak ve španělské lize, tak i Lize mistrů. Yannick Carrasco se přesto rozhodl k výrazné změně. V pouhých 24 letech opouští Atlético Madrid a vyrazil za výrazně vylepšeným kontraktem do týmu nováčka čínské ligy do Ta-lienu I-fang.

Yannick Carrasco
zdroj: ČTK/AFLO/ autor: Mutsu Kawamori

Axel Witsel, Hulk, Ezequiel Lavezzi, Osar, Carlos Tévez či Gervinho, to je jen několik hvězdných jmen, které se rozhodli okusit exotické angažmá v Číně. Nyní za asijským dobrodružstvím vyráží další výrazné jméno, Yannick Carrasco.

Případ belgického reprezentanta je přesto ojedinělý, protože většina hvězdných hráčů do Číny odchází už přece jenom v pokročilejším věku. To Carrasco je ve 24 letech vůbec tím nejmladším ze známých hráčů, který se rozhodl vyměnit ambice v evropském fotbale za fantastický kontrakt v novém působišti.

Neodradil ho ani případ Téveze, vůbec nejlépe placeného hráče čínské ligy, který o soutěži prohlásil, že byl jako dovolená, čínští hráči podle něj nebyli příliš schopní a že hned od začátku chtěl zase domů.

"Rozhodl jsem se odejít a začít nové dobrodružství s Ta-lienu I-fang, který je ve Wanda group, jež je partnerem Atlética. Projekt klubu mě přesvědčil a motivoval. Nová infrastruktura je moderní a pomůže mi zlepšit se jako hráči," prohlásil Carrasco, který by měl čínský celek vyjít na 30 milionů eur (761 milionů korun). Argentinec Gaitán by měl stát 18 milionů eur (457 milionů korun).

Nastává každopádně otázka, zda přestup za penězi do Číny a mimo nejprestižnější soutěže neovlivní šance Carrasca na nominaci na červnové mistrovství světa, kde by se měl představit v dresu Belgie. Sám hráč věří, že ne.

"Vzdálenost od Evropy moje šance neovlivní. Musím to potvrdit výkony a jsem připraven za Rudé ďábly v Rusku nastoupit. Moje ambice je v tomto neměnná," prohlásil Carrasco, který chce pomoci i rozvoji fotbalu v Číně.

"Kromě Hulka, Lavezzi, (Fabia) Capella a samozřejmě mého kamaráda Witsela, i já chci pomoci vývoji fotbalu v zemi, kde jsou pro něj všichni tak vášniví," popsal.

Čtyřiadvacetiletý Carrasco přišel do Atlética v létě 2015 z Monaka a ve 124 soutěžních zápasech zaznamenal 23 gólů a 17 asistencí. "Španělsko a Atlético budou mít vždy speciální místo v mém srdci. Klub mi bude chybět, mám s ním nezapomenutelné zážitky," řekl. 

Třicetiletý Gaitán posílil madridský klub v létě 2016 z Benfiky Lisabon a v 49 utkáních si připsal čtyři branky a pět asistencí.

Atlético vzhledem k uzavřenému přestupovému oknu ve Španělsku nemůže toto duo okamžitě nahradit a do konce sezony si musí vystačit se 17 hráči do pole z A-týmu. Výběr trenéra Diega Simeoneho je v domácí soutěži druhý o sedm bodů za Barcelonou a čeká ho také osmifinále Evropské ligy proti Lokomotivu Moskva.

Zdroj
ČTK, Marca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články