Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kadeřábkův Hoffenheim si poradil se Stuttgartem, Leverkusen si zastřílel proti Bielefeldu

Hoffenheim zdolal po obratu v závěru utkání a díky dvěma gólům Christopha Baumgartnera předposlední Stuttgart 2:1. Za vítěze odehrál 70 minut záložník Pavel Kadeřábek. Hertha Berlín, za kterou nastupuje Vladimír Darida, nestačila Freiburgu, se kterým venku prohrála 0:3. Leverkusen si doma poradil s Bielefeldem 3:0, jediný gól pak stačil na výhru Bayernu ve Frankfurtu. Dortmund neudržel vedení a v Augsburgu remizoval 1:1. 

Fanoušci Hoffenheimu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Sascha Meiser via www.im

Hosty poslal do vedení po téměř hodině hry Endo. V 85. minutě srovnal povedenou střelou na vzdálenější tyč Baumgartner. O pět minut později rakouský reprezentant zblízka otočil skóre.

Hoffenheim vyhrál třetí kolo po sobě a v neúplné tabulce se posunul na čtvrté místo. Naopak Stuttgart nevyhrál devátý bundesligový zápas v řadě.

Dortmund promarnil vedení

Dortmund poslal do vedení ve 35. minutě Hazard z individuální akce, ale pojistku favorizovaní hosté nepřidali. V 78. minutě po závaru v šestnáctce náhradník Sarenren Bazee srovnal hlavou. Zachraňující se Augsburg opustil barážovou příčku a je patnáctý o skóre před Herthou Berlín.

Na čtvrtou pozici se dostalo Lipsko, které vyhrálo v Bochumi 1:0 brankou Nkunkua z 82. minuty. Hosté naplno bodovali v šestém z posledních sedmi bundesligových duelů.

Leverkusen i bez Schicka gólově nestrádal

Schickovo místo na hrotu útoku Leverkusenu převzal Alario, který autora 20 bundesligových branek zastoupil i gólově. Argentinský útočník se dostal po půlhodině hry ve vápně k odraženému míči a zblízka zakončil. Po pauze přidal dvě trefy Diaby a Bayer částečně napravil zaváhání z minulého kola proti Mohuči.

Bielefeld se propadl na 14. příčku. Leverkusen si upevnil třetí místo, o čtyři body je před Freiburgem, který si poradil s Herthou. Skóre otevřel ve 12. minutě z pokutového kopu Grifo a v závěru přidali další zásahy Schade a Höler. Hertha je patnáctá, z posledních sedmi duelů získala jen dva body.

Mönchengladbach utrpěl před týdnem šestigólový debakl v Dortmundu a prohrával i tentokrát v souboji sousedů v tabulce s Wolfsburgem. Alespoň bod zařídil Borussii v 82. minutě střídající Embolo, jehož tým je třináctý o bod za "Vlky".

Bayern si v utkání s Frankfurtem vytvořil tlak i množství šancí, prosadil se ale až v 71. minutě. Kimmich vyslal kolmicí do úniku Saného a německý reprezentant křižnou střelou rozhodl. Obhájci titulu tak vyzráli na neoblíbeného soupeře, se kterým loni oba vzájemné zápasy prohráli.

Výsledky 24. kola německé fotbalové ligy

Hoffenheim - Stuttgart 2:1 (85. a 90. Baumgartner - 58. Endo), Freiburg - Hertha Berlín 3:0 (12. Grifo z pen., 83. Schade, 86. Höler), Fürth - Kolín nad Rýnem 1:1 (69. Griesbeck - 53. Kainz), Leverkusen - Bielefeld 3:0 (57. a 81. Diaby, 30. Alario), Mönchengladbach - Wolfsburg 2:2 (42. Thuram, 82. Embolo - 6. Wind, 33. Bornauw), Union Berlín - Mohuč 3:1 (8. Haraguči, 56. Becker, 75. Awoniyi - 90. Burgzorg), Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:1 (71. Sané), Bochum - Lipsko 0:1 (82. Nkunku), Augsburg - Dortmund 1:1 (78. Sarenren Bazee - 35. Hazard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články