Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Schickova jubilejní trefa Leverkusenu nestačila, Kadeřábek pomohl Hoffenheimu asistencí

Vstřelil svůj 20. gól v sezoně, ale na utkání 23. bundesligového kola vzpomínat v dobrém nebude. Patrik Schick totiž kousal jak porážku Leverkusenu v Mohuči 2:3, tak fakt, že kvůli zranění musel krátce po přestávce střídat. Radoval se naopak obránce Pavel Kadeřábek. Jako náhradník totiž pomohl Hoffenheimu asistencí k obratu na hřišti Wolfsburgu, kde hosté vyhráli 2:1 a udrželi čtvrté místo v tabulce. Fotbalisté Bayernu Mnichov otočili utkání s Fürthem a zvítězili 4:1. Záložník Vladimír Darida nezabránil debaklu Herthy Berlín 1:6 s Lipskem.

Patrik Schick proti Mohuči vstřelil svůj 20. gól
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Neis /Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de

Wolfsburg ve 36. minutě poslal do vedení Wind. Kadeřábek naskočil do druhé půle a v 73. minutě po jeho centru Bruun Larsen vyrovnal akrobatickými "nůžkami". Pět minut nato Kramarič otočil zápas ve prospěch Hoffenheimu, jenž zvítězil podruhé za sebou.

Augsburg na svém stadionu podlehl Freiburgu 1:2 a zůstal na šestnácté barážové příče. Závěrečnou půlhodinu odehrál za domácí záložník Jan Morávek, jeho spoluhráč brankář Tomáš Koubek zůstal znovu na lavičce. Hosté drží pátou pozici o skóre za Hoffenheimem.

Leverkusen prohospodařil náskok

Přestože Leverkusen ještě šest minut před koncem vedl 2:1, po trefách střídajících Jeana-Paula Boetiuse a Marcuse Ingvartsena utkání ztratil. Bayeru tak skončila série čtyř ligových vítězství a je nadále třetí s jedenáctibodovou ztrátou na vedoucí Bayern Mnichov. Mohuč si polepšila na sedmé místo.

Schick se prosadil po půlhodině, kdy převzal přihrávku Demirbayera a jeho střelu z 25 metrů tečoval do protipohybu gólmana Zentera obránce Niakhaté. Bývalý hráč Lipska, Říma či Sampdorie Janov se stal po Lewandowském z Bayernu Mnichov teprve druhým hráčem v pěti elitních evropských ligách, který dosáhl na metu dvaceti vstřelených branek.

V tabulce bundesligových střelců si upevnil druhé místo před Erlingem Haalandem z Dortmundu, který na něj ztrácí čtyři góy. Vedoucí Lewandowski má oproti Schickovi ještě o šest zásahů více.

Po přestávce ale pražský rodák utržil po jednom ze soubojů zranění, a ačkoliv byl chvíli ošetřován za pomezní čárou, musel teprve tři minuty po zahájení druhé půle střídat.

Leverkusen po odstoupení svého nejlepšího střelce o vedení přišel a v 57. minutě vyrovnal z přímého kopu Martín. Domácí mohli poté duel zvrátit, ale Onisiwovu trefu rozhodčí po konzultaci s videem neuznali kvůli ofsajdu Niakhatého.

V 74. minutě se ujal vedení opět Bayer poté, co se prosadil Schickův náhradník Alario. Domácímu trenérovi Svenssonovi však vyšlo střídání a jeho svěřenci skóre otočili. Nejprve se v 84. minutě trefil po dvou minutách na hřišti Boetius a v samotném závěru strhl vítězství na stranu Mohuče další nový muž na hřišti Ingvartsen.

Lewandowski přispěl k otočce proti Fürthu

Bayern stejně jako před týdnem při porážce v Bochumi a při středeční remíze v osmifinále Ligy mistrů se Salcburkem nezvládl první poločas. Outsidera poslal do vedení ve 42. minutě nejlepší střelec týmu Hrgota, jehož pokus z přímého kopu skončil za přispění teče v síti.

Bavorský velkoklub ale na rozdíl od minulých zápasů bleskově zareagoval. Pár vteřin po zahájení druhé půle zužitkoval přihrávku z pravé strany Lewandowski a v 61. minutě si po podobné akci srazil míč do vlastní sítě Griesbeck. Osm minut před koncem navíc přidal Lewandowski hlavou svou 28. ligovou trefu v sezoně a v nastavení pojistil výsledek Choupo-Moting.

Dortmund deklasoval Mönchengladbach

Reus odstartoval své představení v "Borussen derby" gólovou dorážkou v 26. minutě. O chvíli později vyzval kolmicí ke skórování Malena a branku připravil přesnou přihrávkou i pro Wolfa a sedmnáctiletého Moukoka, jenž se prosadil poprvé v sezoně.

Dvaatřicetiletý kapitán Dortmundu se proti svému bývalému týmu trefil podruhé v 81. minutě a v samém závěru mohl dokonce završit hattrick. K pokutovému kopu se ale postavil Can a s jistotou proměnil.

Hertha v problémech

Lipsko udrželo čtvrtou příčku, naopak Hertha je pouze bod nad sestupovým pásmem. Klíčový moment přišel po hodině hry za stavu 1:1. Kempf stáhl ve vápně unikajícího Nkunkua, viděl červenou kartu a sám faulovaný navíc proměnil penaltu. Nkunku vzápětí přidal druhý zásah a proti oslabenému soupeři skórovali i Olmo, Haidara a Poulsen.

Výsledky 23. kola německé fotbalové ligy

Mohuč - Leverkusen 3:2 (57. Martín, 84. Boetius, 88. Ingvartsen - 35. Schick, 74. Alario), Augsburg - Freiburg 1:2 (16. Gregoritsch - 4. Petersen, 26. Schlotterbeck), Bielefeld - Union Berlín 1:0 (53. Okugawa), Stuttgart - Bochum 1:1 (56. vlastní Bella-Kotchap - 90.+4 Löwen z pen.), Wolfsburg - Hoffenheim 1:2 (36. Wind - 73. Bruun Larsen, 78. Kramarič), Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 1:0 (84. Modeste), Bayern Mnichov - Fürth 4:1 (46. a 82. Lewandowski, 61. vlastní Griesbeck, 90.+1 Choupo-Moting - 42. Hrgota, Dortmund - Mönchengladbach 6:0 (27. a 81. Reus, 32. Malen, 70. Wolf, 74. Moukoko, 90.+1 Can z pen.), Hertha Berlín - Lipsko 1:6 (48. Jovetič - 64. z pen. a 67. Nkunku, 20. Henrichs, 75. Olmo, 82. Haidara, 89. Poulsen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články