Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick dal devatenáctý gól a Leverkusen slaví. Nováček z Bochumi nasázel Bayernu čtyři góly

Reprezentační útočník Patrik Schick ve 22. kole německé ligy zpečetil svou 19. trefou v sezoně domácí výhru Leverkusenu 4:2 nad Stuttgartem. Lídr soutěže Bayern Mnichov utrpěl překvapivou porážku 2:4 na hřišti nováčka Bochumi. Záložník Vladimír Darida si připsal asistenci na jediný gól Herthy Berlín, prohře 1:3 na stadionu posledního Fürthu ale nezabránil. V základní sestavě nastoupil i středopolař Augsburgu Jan Morávek, jenž odehrál 63 minut. Také jeho tým ale vyšel naprázdno, v Mönchengladbachu prohrál 2:3.

Schick mohl skórovat už v prvním poločase, ve velké šanci ale trefil jen tyč. A tak museli Leverkusen za čtvrtou výhrou v řadě nasměrovat jeho spoluhráči. Postupně se trefili Diaby, Adli a Wirtz, Bayern takřka celý druhý poločas vedl.

Stuttgart dokázal gólově dvakrát odpovědět zásluhou devatenáctiletého Portugalce Tomáse, jenž hostuje v Německu ze Sportingu Lisabon a v bundeslize nastoupil teprve k druhému utkání. Naděje hostujícího celku ale definitivně utnul v 90. minutě Schick, který zužitkoval Wirtzovu přihrávku před odkrytou bránu. Leverkusen si tak upevnil třetí příčku.

Bayern uštědřil Bochumi v září v prvním vzájemném zápase debakl 7:0 a dobře začal i tentokrát. Už v deváté minutě dotlačil po závaru do sítě míč nejlepší bundesligový střelec Lewandowski.

O pět minut později ale srovnal Antwi-Adjei a od 37. do 44. minuty předvedl nováček nevídanou kanonádu. Nejprve dokonal obrat z penalty Locadia a následně ještě navýšili skóre dvěma výstavními trefami ze střední vzdálenosti Gamboa a Holtmann. Bayern inkasoval v lize čtyři góly v prvním poločase po 47 letech.

Bláznivý zápas nahoru dolů pokračoval i po přestávce, Bayern už ale pouze snížil zásluhou Lewandowského 26. ligového gólu. Svěřenci trenéra Nagelsmanna se nenaladili ideálně na středeční první osmifinále Ligy mistrů proti Salcburku a utrpěli čtvrtou porážku v sezoně. Bochum zůstala navzdory výhře jedenáctá.

Fürth potvrdil zlepšené výkony z posledních týdnů a zvítězil ve druhém domácím utkání za sebou. Triumf nad Herthou zařídil nejlepší střelec týmu Hrgota, jenž rozhodl v 71. minutě z penalty. Darida v 82. minutě našel levačkou ve vápně přesně Gechterovu hlavu, na víc už se ale Hertha nezmohla a zůstává čtrnáctá.

Augsburg nepotvrdil, že se mu proti Mönchengladbachu poslední dobou daří, a podlehl Borussii po třech utkáních. Vítězný gól zaznamenal v 67. minutě Bensebaini. Třináctý Mönchengladbach odskočil na čtyři body od barážové příčky, na které je právě jeho soupeř.

Lipsko poslal ve 25. minutě do vedení krásně zakrouceným přímým kopem Francouz Christopher Nkunku, další branky vstřelili v rychlém sledu Španělé Dani Olmo (54.) a Angeliňo (57.). Kolín, jenž prohrál venku poprvé od října a klesl na sedmou pozici, už jen v nastavení korigoval díky hlavičce Tima Lemperleho.

Výhru svého týmu mohlo v Lipsku po třech měsících výrazně nižších návštěv kvůli koronavirovým omezením sledovat 15 000 diváků.

Fotbalisté Borussie Dortmund zvítězili díky dvěma brankám Marca Reuse na hřišti Unionu Berlín 3:0 a snížili manko na vedoucí Bayern na šest bodů. Vestfálský celek vyhrál v soutěži čtvrtý z pěti posledních zápasů. Union prohrál podruhé za sebou.

Dvaatřicetiletý Reus se prosadil už v 18. minutě, kdy zužitkoval přiťuknutí Dahouda a vstřelil svůj jubilejní 150. gól v dresu Dortmundu. O sedm minut později německý reprezentant udeřil po rychlém brejku, kdy se k němu dostal míč po souboji Malena s Oczipkou. Vítězství Borussie pečetil 19 minut před koncem Guerreiro.

Hoffenheim doma zdolal Bielefeld 2:0, zabral po třech ligových porážkách za sebou a je na pátém místě. Závěrečnou půlhodinu za vítěze odehrál český obránce Pavel Kadeřábek, který se vrátil do sestavy po svalovém zranění. O branky se postarali Hübner s Rutterem.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Lipsko - Kolín nad Rýnem 3:1 (25. Nkunku, 54. Olmo, 57. Angeliňo - 90.+1 Lemperle), Bochum - Bayern Mnichov 4:2 (14. Antwi-Adjei, 37. Locadia z pen., 40. Gamboa, 44. Holtmann - 9. a 75. Lewandowski), Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 0:2 (28. Kruse z pen., 90.+3 Lukebakio), Freiburg - Mohuč 1:1 (69. Petersen - 31. Hack), Fürth - Hertha Berlín 2:1 (1. a 71. z pen. Hrgota - 82. Gechter), Mönchengladbach - Augsburg 3:2 (30. Koné, 46. Hofmann, 67. Bensebaini - 55. Iago, 90.+3 Finnbogason), Leverkusen - Stuttgart 4:2 (41. Diaby, 52. Adli, 86. Wirtz, 90. Schick - 49. a 88. Tomás), Union Berlín - Dortmund 0:3 (18. a 25. Reus, 71. Guerreiro), Hoffenheim - Bielefeld 2:0 (22. Hübner, 51. Rutter).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články