Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kadeřábek před novou sezonou: Věřím, že budu mít hodně kanadských bodů

Další bundesligový ročník může začít Pavel Kadeřábek velkým milníkem. Pokud v sobotu nastoupí v Mönchengladbachu, odehraje za Hoffenheim jubilejní 200. soutěžní zápas, což označil za výjimečné číslo. Třicetiletý krajní obránce či záložník se mimo jiné těší i na hru pod novým trenérem Andrém Breitenreiterem.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu v přípravném utkání proti Salernitaně
zdroj: DPA autor: Hasan Bratic

Kadeřábek zahájí už osmou sezonu v dresu Hoffenheimu. "Proti Mönchengladbachu odehraji 200. zápas za Hoffenheim, což je výjimečné číslo. Při přestupu ze Sparty bych takovou metu bral všemi deseti. Smlouvu mám ještě na další tři roky. Doufám, že se číslo přiměřeně rozroste. Místo pod palcem ale nemám. Musím bojovat o svou pozici a na každém tréninku ji obhajovat," řekl Kadeřábek v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Se spoluhráči by rád napravil minulý ročník. "Jednoznačně bychom rádi do pohárové Evropy. Minulou sezonu jsme byli deset kol před koncem na čtvrté příčce. Jenže z posledních devíti zápasů jsme nevyhráli ani jeden a skončili devátí. Zklamání bylo veliké," konstatoval.

Kouč Breitenreiter, jenž v květnu dovedl FC Curych ke švýcarskému titulu, praktikuje rozestavení 3-5-2 a vyznává ofenzivní hru. "Nový trenér chce, abychom jako krajní obránci byli až v pokutovém území soupeře a byli hodně aktivní. Na takovou hru se moc těším. Věřím, že budu mít dobrá čísla, hokejově řečeno hodně kanadských bodů," uvedl Kadeřábek.

V neděli s Hoffenheimem v úvodním kole Německého poháru udolal outsidera Rödinghausen 2:0 až dvěma góly v prodloužení. "Ono se řekne, že jde jen o čtvrtou ligu... Ale podle pravidel se vždy hraje na půdě papírově slabšího soupeře z nižší soutěže. Tam je vždy specifické prostředí, malý stadionek, jestli vůbec nějaký, atmosféra hodně zvláštní. Soupeř je extrémně nabuzený. A když se jej nepodaří zlomit do dvaceti minut, je to problém. Prošli jsme s odřenýma ušima, ale nikdo to neřešil. Hlavní byl postup," dodal sparťanský odchovanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články