Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bayern v bláznivém utkání přestřílel Lipsko a obhájil německý Superpohár

Potřetí za sebou a celkově podesáté v historii zvítězili fotbalisté Bayernu v německém Superpoháru, tentokrát udolali Lipsko zejména díky skvělé první půli 5:3. Nad úřadujícím vítězem DFB-Pokalu vedli před přestávkou už 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern přestřílel Lipsko 5:3 a obhájil německý Superpohár

Premiérová účast Lipska v Superpoháru začala pro domácí tým velmi špatně. Ve 14. minutě otevřel skóre mladík Musiala, následně zvýšila v 31. minutě nová hvězdná posila Bayernu Mané. První poločas uzavřel ve 45. minutě francouzský krajní obránce Pavard.

Ve druhé polovině utkání ovšem začalo Lipsko dotahovat ztrátu. V 60. minutě se prosadil stoper Halstenberg, ale třígólový náskok záhy Bayernu vrátil Gnabry. Gól Maného z 71. minuty neuznal rozhodčí kvůli ofsajdovému postavení a Lipsku se poté podařilo zdramatizovat závěr duelu. Francouzský útočník Nkunku nejdříve snížil z pokutového kopu v 77. minutě, v 89. minutě pak domácí dostal na rozdíl jediného gólu španělský reprezentant Olmo. I přes závěrečný tlak se však saskému celku vyrovnat nepodařilo a naopak z poslední akce zápasu ještě inkasoval. V osmé minutě nastavení stanovil konečný výsledek Sané.

Bayern je s deseti triumfy v Superpoháru historicky nejúspěšnějším týmem. Od jeho znovuzavedení v roce 2010 se zúčastnil 12 z 13 klání a zvítězil v sedmi z nich.

Německý fotbalový Superpohár v Lipsku:

RB Lipsko - Bayern Mnichov 3:5 (0:3)
Branky:
60. Halstenberg, 77. Nkunku z pen., 89. Olmo - 14. Musiala, 31. Mané, 45. Pavard, 66. Gnabry, 90.+8 Sané.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články