Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Haller musí na chemoterapii. Šance na plné zotavení jsou velmi dobré, oznámil Dortmund

Letní posilu Borussie Dortmundu Sébastiena Hallera čeká několikaměsíční pauza. Osmadvacetiletý útočník musí po operaci zhoubného nádoru na varlatech na chemoterapii.

Sébastien Haller na tiskové konferenci
zdroj: imago sportfotodienst

"Sébastienovi se dostane nejlepší dostupné péče. Šance na plné zotavení jsou velmi dobré. Přejeme mu i jeho rodině hodně sil, optimismu a v myšlenkách jsme v této těžké době stále s nimi," uvedl sportovní ředitel Borussie Sebastian Kehl.

Haller nádor objevil na přípravném kempu ve Švýcarsku poté, co se necítil dobře při tréninku. Minulý týden se podrobil operaci a po dalších vyšetřeních lékaři rozhodli, že musí na chemoterapii.

Borussia nedávno přivedla Hallera z Ajaxu za 31 milionů eur místo norského kanonýra Erlinga Haalanda, který odešel do Manchesteru City. Úřadující německý vicemistr zatím neoznámil, jak reprezentanta Pobřeží slonoviny nahradí.

Haller v uplynulé sezoně vstřelil za Ajax celkem 34 soutěžních branek, jedenáct z nich zaznamenal v Lize mistrů. S amsterdamským celkem bývalý hráč Auxerre, Utrechtu, West Hamu nebo Frankfurtu získal dva tituly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články