Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Juventus s Ronaldem zachraňoval výhru až v nastavení, v závěru rozhodl i AS Řím

Snažil se, pálil, co to šlo, ale vytoužené branky v soutěžní premiéře se nedočkal. I bez gólu hvězdného Cristiana Ronalda však Juventus úvodní zápas italské ligy zvládl, i když neměl daleko k překvapivé ztrátě na půdě Chieva. Tu odvrátil v nastavení střídající Federico Bernardeschi, který zajistil úřadujícímu šampionovi výhru 3:2. Neapol otočila utkání na hřišti římského Lazia a zvítězila 2:1. AS Řím díky brance Edina Džeka ze závěru porazil Turín 1:0. Patrik Schick hrál 15 minut.

Cristiano Ronaldo v dresu Juventusu
zdroj: ČTK/AP/ autor: Antonio Calanni

Pětinásobný držitel Zlatého míče se postavil na hrot útoku vedle Dybaly a už ve třetí minutě mohl se spoluhráči slavit. Chiellini vrátil hlavou do vápna přetažený centr ze standardní situace a Khedira propálil Sorrentina.

Favorit kontroloval hru a vytvářel si další příležitosti. V 18. minutě vystřelil nebezpečně z hranice vápna Ronaldo, nečistě trefený míč ale letěl jen těsně vedle tyče.

Po půlhodině hry pálil těsně vedle horního růžku brány Costa, nakonec se ale prosadili z ojedinělé akce domácí. Stepinski si naskočil na Giaccheriniho centr a hlavou překonal krajana Szczesného v bráně Juventusu.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus vydřel s Chievem výhru v nastavení

Po změně stran vypálil Ronaldo z velké dálky, jeho střela typickým způsobem zaplavala a Sorrentino ji nohou s obtížemi vyrazil. V 55. minutě fauloval Cancelo v pokutovém území Giaccheriniho a bývalý hráč Juventusu sám z penalty poslal domácí tým do vedení. "Stará dáma" inkasovala dva góly v úvodním zápase sezony poprvé od roku 1998.

Obhájce titulu ještě zvýšil tlak a v 75. minutě vyrovnal po rohovém kopu díky vlastnímu gólu Baniho. Vzápětí byl Ronaldo faulován na hranici pokutového území, jeho následnou tvrdou střelu z přímého kopu vyrazil Sorrentino.

Další souboj portugalské hvězdy a domácího brankáře nastal na konci řádné hrací doby. Po souboji o míč se srazili před bránou a odražený míč usměrnil do sítě Mandžukič. Po konzultaci s videem rozhodčí gól odvolal, zraněný brankář Chieva ale musel střídat.

Náhradní gólman Seculin čisté konto neudržel. Ve třetí minutě nastavení se prosadil Bernardeschi a zajistil turínskému týmu vítězný start do sezony.

Lazio se ujalo vedení v 25. minutě po Immobileho individuální akci. Nejlepší střelec minulé sezony Serie A se elegantní kličkou zbavil tří neapolských obránců a obstřelil Karnezise.

Vyrovnat mohl Zielinski, ale trefil pouze břevno. Úřadující vicemistr se tak dočkal až v nastaveném čase první půle, pohlednou kombinaci zakončil do prázdné brány Milik.

Čtvrtou výhru Neapole nad Laziem v řadě a první pod trenérem Carlem Ancelottim zařídil po změně stran technickou střelou Insigne. Také Římané nastřelili brankovou konstrukci, v 90. minutě trefil Acerbi hlavou pravou tyč Karnezisovy brány.

AS Řím soupeře Turín přestřílel, dvakrát trefil konstrukci branky, ale na gól si musel počkat. Až v 89. minutě poslal střídající Kluivert centr na zadní tyč, kde číhal Džeko a ranou z voleje obstřelil obránce pod břevno.

"Doufal jsem, že to Kluivert odcentruje na zadní tyč, a naštěstí se tak stalo. Nebyl čas přemýšlet. Bylo kolem hodně hráčů, tak nebyla možnost to zpracovat. Musel jsem to prostě vystřelit. A je z toho jeden ze tří nejhezčích gólů mé kariéry. Loni jsem dal podobný, možná ještě hezčí, ale tenhle byl důležitější," řekl Džeko.

Inter Milán vyšel střelecky naprázdno 

Zahajovací zápas naopak nevyšel Interu Milán, který prohrál 0:1 na půdě Sassuola. I přes letní posílení se nedokázal prosadit v útoku, a tak duel rozhodla penalta z 27. minuty, kterou proměnil Berardi.

Boloňa doma prohrála se Spal 0:1. Český záložník Ladislav Krejčí v dresu poražených šanci nedostal. Alespoň bod mohl slavit Antonín Barák, jehož Udine remizovalo 2:2 na hřišti nováčka z Parmy, když prohrávalo už o dvě branky.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

Chievo - Juventus Turín 2:3 (38. Stepinski, 56. Giaccherini z pen. - 3. Khedira, 77. vlastní Bani, 90.+3 Bernardeschi), Lazio Řím - Neapol 1:2 (25. Immobile - 45.+2 Milik, 59. Insigne), FC Turín - AS Řím 0:1 (89. Džeko), Parma - Udine 2:2 (44. Inglese, 60. Barilla - 66. De Paul z pen., 71. Fofana), Sassuolo - Inter Milán 1:0 (27. Berardi z pen.), Bergamo - Frosinone 4:0 (14. a 90.+2 Gómez, 48. Hateboer, 61. Pašalič).

Zápasy AC Milán - FC Janov a Sampdoria Janov - Fiorentina byly odloženy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články