Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Juventus nezvládl duel na půdě Fiorentiny, Krejčí nahrávkou přispěl k výhře Boloni

Řím – Gólovou asistencí se Ladislav Krejčí podílel na výhře fotbalistů Boloni 1:0 na hřišti Crotone. Domácí prohráli poslední tři zápasy, nevstřelili v nich ani branku a propadli se na poslední místo. Jediný gól dal po přihrávce bývalého hráče pražské Sparty švýcarský záložník Blerim Džemaili. Naopak Juventus je v čele Serie A už jen o bod, když si na hřišti Fiorentiny připsal porážku 1:2.

Boloňská radost
zdroj: ČTK/AP/Gianfilippo Oggioni

Brankáře Buffona ve Florencii poprvé překonal v 37. minutě Kalinič, krátce po změně stran zvýšil Badelj. Na jeho trefu v 58. minutě odpověděl nejlepší střelec Juventusu Higuaín, víc už ale obhájci titulu nestihli a utrpěli čtvrtou ligovou porážku v tomto ročníku.

Jako první v zápase Crotone s Boloňou sice rozvlnili v 31. minutě síť domácích, branka ale neplatila kvůli ofsajdu. Skóre tak otevřel krátce po přestávce přízemní střelou Džemaili a Crotone nedokázalo zareagovat. Boloňa vyhrála venku teprve podruhé v sezoně. 

Inter Milán byl proti Chievu Verona od začátku aktivnějším týmem, v 34. minutě ale z ojedinělé šance skórovali hosté. Birsa nacentroval od rohového praporku, D'Ambrosio nedostatečně hlídal Pellissiera a ten střelou z voleje překonal gólmana Handanoviče.

I nadále však měli domácí více ze hry, do šancí se dostala i nová posila Roberto Gagliardini, jenž v Interu nově hostuje z Bergama. Do 69. minuty vedení hostů držel zejména brankář Sorrentino, pak ale Candreva poslal přesný centr do vápna na Icardiho a ten povedeným volejem zakončil.

Argentinský kanonýr vstřelil ve třetí sezoně po sobě 15 branek, což se v dresu Interu naposledy povedlo Ibrahimovičovi a Vierimu. V závěru dokonali obrat Perišič a po chybě obrany střídající Éder a Inter poprvé od května 2011 zvítězil v šesti domácích zápasech v řadě. 

AS Řím poslal do vedení ve 12. minutě Radja Nainggolan. Pojistku o chvíli později mohl přidat z penalty Edin Džeko, ale míč poslal vysoko nad břevno. Za Udine odehrál úvodních 52 minut záložník Jakub Jankto.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

Další Čech Patrik Schick absolvoval celé utkání v útoku Sampdorie při domácí bezbrankové remíze s Empoli. Hosté v prvním poločase neproměnili pokutový kop. Janovské mužstvo čeká na vítězství už pět kol a je třinácté.

Třetí místo udržela Neapol, která na svém stadionu porazila posledního nováčka Pescaru 3:1. O domácí branky se po změně stran postarali Lorenzo Tonelli, Marek Hamšík a Dries Mertens. Hostující Gianluca Caprari v nastavení už pouze snížil z penalty.

Milánské AC dotáhlo ztrátu v Turíně

Fotbalisté FC Turín nevyužili v dohrávce dvoubrankové vedení nad AC Milán, jenž navíc končil zápas v deseti. I kvůli neproměněné penaltě turínského Adema Ljajiče skončilo utkání remízou 2:2.

Milán minulý týden porazil svého soupeře 2:1 v osmifinále Italského poháru, ligové utkání měl ale v úvodu pod kontrolou Turín. Ve 21. minutě otevřel skóre čtrnáctým gólem v sezoně druhý nejlepší střelec Serie A Andrea Belotti a pět minut nato zvýšil Marco Benassi.

Po hodině hry mohli domácí vést dokonce 3:0, ale srbský záložník Ljajič kopl penaltu doprostřed branky na připraveného milánského gólmana Gianluigiho Donnarummu. Po přestávce hosté Turín potrestali vyrovnáním.

V 55. minutě snížil Andrea Bertolacci a pět minut nato naložil lépe než Ljajič se svým pokutovým kopem Carlos Bacca. Milán ještě v závěru přežil několikaminutové oslabení po vyloučení Alessia Romagnoliho. V tabulce je AC pátý tři body za Laziem, ale má zápas k dobru.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:

Crotone - Boloňa 0:1 (51. Džemaili), Inter Milán - Chievo 3:1 (69. Icardi, 86. Perišič, 90.+3 Éder - 34. Pellissier), Cagliari - FC Janov 4:1 (40. a 60. Borriello, 44. Joao Pedro, 64. Farias z pen. - 28. Simeone) Lazio Řím - Bergamo 2:1 (45.+1 Milinkovič-Savič, 68. Immobile z pen. - 21. Petagna), Neapol - Pescara 3:1 (47. Tonelli, 49. Hamšík, 85. Mertens - 90.+4 Caprari z pen.), Sampdoria Janov - Empoli 0:0, Sassuolo - Palermo 4:1 (15. a 66. Matri, 24. Ragusa, 83. Politano - 9. Quaison), Udine - AS Řím 0:1 (12. Nainggolan), Fiorentina - Juventus Turín 2:1 (37. Kalinič, 54. Badelj - 58. Higuaín), FC Turín - AC Milán 2:2 (21. Belotti, 26. Benassi - 55. Bertolacci, 60. Bacca z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články