Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jankto skóroval, Schick gól připravil. AS i nadále stíhá vedoucí Juventus

Neapol - Podruhé nastoupil v základu, podruhé byl vidět. Patrik Schick se ani na půdě účastníka Ligy mistrů neztratil. Po dravém průniku útočníka Sampdorie padla úvodní trefa, jenže Neapol zápas otočila. Jakub Jankto dokonce rozvlnil síť Interu Milán, ale podobně jako Schick nakonec neslavil zisk ani jednoho bodu. Vítězství zaznamenaly oba římské celky. AS ztrácí na vedoucí Juventus, který doma zametl s Bolognou 3:0, čtyři body.

Fotbalisté AS Řím se radují z cenné výhry v Janově
zdroj: REUTERS autor: Giorgio Perottino

Jankto zářil, Inter Milán přesto otočil duel v Udine

Zejména během první půle byl k nezastavení. Jakub Jankto, křidelník české reprezentace do 21 let, si na levé straně záložní formace udělal několikrát z obránců Interu slalomové kužely a byl hlavní hrozbou domácího mužstva. Za svou aktivitu byl odměněn už v 17. minutě, kdy po nezištné přihrávce nekompromisně prostřelil Samira Handanoviče.

Milánský celek nicméně další šance Udine přežil bez úhony, navíc v nastavení první půle vyrovnal z ojedinělé akce Perišič. Stejný hráč tři minuty před koncem rovněž rozhodl o držiteli plného počtu bodů, když zužitkoval trestný kop Joäa Maria. Inter zvítězil počtvrté za sebou. Udine naopak přišlo o sérii bez porážky.

Sampdoria neudržela překvapivé vedení v Neapoli 

Dvacetiletý Schick dostal po vánoční přestávce důvěru trenéra Giampaola od úvodního hvizdu. Ve 30. minutě se na pravé straně zbavil svého strážce, protančil do pokutového území a hledal osamoceného Quagliarellu. Míč k němu ovšem nedoputoval. Dobíhající obránce Hysaj jej totiž nešťastně usměrnil za záda Reiny.

Fotbalisté Neapole slaví rozhodující gól do sítě Sampdorie
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

Po změně stran si ale hosté nadějně rozehraný duel zkomplikovali, neboť byl za dvě žluté karty během sedmi minut vyloučen stoper Silvestre. Krátce poté byl vystřídán Schick a z lavičky náhradníků sledoval obrat domácích. Defenziva Sampdorie statečně odolávala, jenže v 77. minutě vyrovnal střídající Gabbiadini a těsně před koncem rozhodl Tonelli.

Celky z hlavního města slavily hubená vítězství, Juventus vyučoval

AS Řím pokračuje ve snaze dohnat turínský Juventus. Na stadionu FC Janov mu k zisku tří bodů stačil jediný gól, který si deset minut před koncem první půle vstřelil do vlastní branky obránce Izzo. Stejným poměrem zdolalo Lazio hosty z Crotone. V 31. minutě sice zahodil pokutový kop Biglia, ale kanonýr Immobile těsně před koncem přeci jen skóroval.

Juventus zareagoval jednoznačným triumfem 3:0 nad Bolognou, za níž odehrál 71 minut reprezentační záložník Ladislav Krejčí. "Starou dámu" dovedlo k vítězství argentinské duo Higuaín-Dybala. Nejlepší střelec loňského ročníku Serie A se trefil dvakrát, kolega z národního týmu proměnil pokutový kop. 

Vynikající formu potvrdila i Atalanta Bergamo, jež přesvědčivě porazila Chievo 4:1. Dvakrát rozvlnil síť za zády brankáře Sorrentina útočník Alejandro Gómez. Duel mezi Sassuolem a FC Turín skončil bez branek. 

Italská fotbalová liga - 19. kolo:

Empoli - Palermo 1:0 (78. Maccarone z pen.), Neapol - Sampdoria Janov 2:1 (77. Gabbiadini, 90.+5 Tonelli - 30. vlastní Hysaj), Udine - Inter Milán 1:2 (17. Jankto - 45.+2 a 87. Perišič), Chievo - Bergamo 1:4 (62. Pellissier - 4. a 23. A. Gómez, 42. Conti, 69. Freuler), FC Janov - AS Řím 0:1 (36. vlastní Izzo), Lazio Řím - Crotone 1:0 (90. Immobile), Sassuolo - FC Turín 0:0, AC Milán - Cagliari 1:0 (88. Bacca), Juventus Turín - Boloňa 3:0 (7. a 55. Higuaín, 41. Dybala z pen.).

Pescara - Fiorentina odloženo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články