Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Neapol utrácela, Pavolettiho z Janova získala za téměř půl miliardy

Neapol (Itálie) - Dlouhodobě zraněného Arkadiusze Milika se pokusí v útoku Neapole nahradit Leonardo Pavoletti. Osmadvacetiletého italského fotbalistu získal třetí celek Serie A z FC Janov. Podle italských médií stál Pavoletti 18 milionů eur (486 milionů korun).

Leonardo Pavoletti
zdroj: ČTK/AP

Pavoletti, který dal v devíti ligových zápasech v této sezoně tři góly, opustil Janov po roce a půl. Jeho dosavadní zaměstnavatel na přestupu výrazně vydělal, protože předloni v létě ho koupil ze Sassuola za čtyři miliony eur. V minulém ročníku Serie A nastřílel v 25 utkáních 14 branek.

Milik začal sezonu výborně a po čtyřech kolech měl na kontě čtyři branky, pak si ale přetrhl přední zkřížený vaz v kolenu. Neapol se nyní rozhodla kádr posílit přesto, že v závěru podzimu našla kanonýra v Belgičanovi Driesu Mertensovi, který nasázel v posledních třech prosincových duelech dohromady osm gólů. S jedenácti zásahy v sezoně je čtvrtým nejlepším střelcem italské ligy.

Z Janova odešel i venezuelský fotbalista Tomás Rincón. Italský mistr Juventus Turín posílil defenzivu vedoucího týmu Serie A. Osmadvacetiletého obránce či záložníka získal za osm milionů eur (216 milionů korun) a podepsal s ním smlouvu do roku 2020. Rincón působí v Evropě od roku 2009. Pět let strávil v Hamburku a od roku 2014 hrál v Janově. V Juventusu bude prvním Venezuelanem v historii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články