Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Jaroš si v Selhurst Parku připsal debut v Premier League, favorité nezaváhali

Nečekaného debutu v dresu Liverpoolu se v utkání 7. kola anglické ligy dočkal český brankář Vítězslav Jaroš. Na stadionu Crystalu Palace nahradil v závěru zraněného Alissona a přispěl k vítězství 1:0, o které se brzkým zásahem postaral Diogo Jota. Rodák z Příbrami se představil v Premier League jako první český gólman od konce kariéry Petra Čech v roce 2019.

Brankář Vítězslav Jaroš z Liverpoolu chytá míč v utkání Premier League
zdroj: REUTERS autor: Hannah Mckay

Arne Slot se zároveň stal prvním trenérem Reds, jemuž se podařilo vyhrát 9 z úvodních 10 soutěžních zápasů. Jeho svěřenci si před reprezentační pauzou pojistili první místo v tabulce.

Jediný gól padl v 9. minutě, když Gakpo centrem našel Jotu, který se prodral kolem debutanta v dresu Crystal Palace Chalobaha a z bezprostřední blízkosti zakončil. Jedenáct minut před koncem musel vinou zranění střídat Alisson a do hry se jako sedmý český brankář v Premier League dostal Jaroš.

Domácí si v závěru vytvořili tlak, ale Jaroš několika dobrými zákroky udržel čisté konto. Crystal Palace zůstal v lize bez vítězství a se třemi body ze sedmi zápasů je na sestupovém 18. místě.

Anglická fotbalová liga – 7. kolo:

Crystal Palace – Liverpool 0:1 (9. Diogo Jota).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články