Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Italské kluby musí dát prostor mládí, aby vychovávaly talenty reprezentaci

Řím – Na posledním Euru se probojovali do finále, letos na mistrovství světa ale skončili už ve skupině, a tak zástupci italského fotbalového svazu sahají k reformám. V domácí soutěži by měli dostat větší šanci mladí Italové, aby tak vychovali více adeptů pro reprezentaci.

Zklamaný italský útočník Mario Balotelli v utkání s Kostarikou
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Augstein

Italské kluby, kterým se v posledních letech daří na mezinárodní scéně ještě méně než národnímu týmu, budou muset mít od nové sezony na soupisce určitý počet hráčů, kteří buď v Itálii vyrůstali, nebo prošli jejich mládežnickými systémy. Každý účastník Serie A bude muset zredukovat kádr na 25 hráčů, přičemž čtyři z nich budou rodilí Italové a další čtyři, kteří prošli v daném klubu mládeží.

Podle studie deníku Gazzetta dello Sport tato pravidla momentálně nesplňuje ani jeden z klubů v nejvyšší soutěži. A malé kluby jako Chievo nebo Verona nemají na soupisce jediného vlastního odchovance. Zredukováním kádrů přijde o místo ve dvacetičlenné Serii A 80 hráčů, zůstane jich 500.

"Tyto reformy jsou velmi důležité, protože pomohou v růstu našim hráčům a tím prospějí celému italskému fotbalu," řekl předseda nejvyšší soutěže Maurizio Beretta. Přijaty byly většinou hlasů, i když se proti tomu postavili zástupci hráčské asociace a nesouhlasili ani trenéři. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články