Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Juventus nastřílel Parmě sedm gólů

Řím – Fotbalisté Juventusu v italské lize zvítězili doma 7:0 nad Parmou a připsali si nejvyšší výhru v Serii A od září roku 1983. Tehdy porazili Ascoli rovněž 7:0. Dvěma góly se na dnešní výhře podíleli útočníci Fernando Llorente, Carlos Tévez a Álvaro Morata. Juventus vede tabulku o tři body před AS Řím, který vyhrál nad FC Turín 3:0. Fotbalisté AC Milán už včera remizovali na hřišti Sampdorie Janov 2:2.

Juventus - Parma
zdroj: Isifa/EPA

Fotbalisté Juventusu v italské lize zvítězili doma 7:0 nad Parmou a připsali si nejvyšší výhru v Serii A od září roku 1983. Tehdy porazili Ascoli rovněž 7:0. Dvěma góly se na dnešní výhře podíleli útočníci Fernando Llorente, Carlos Tévez a Álvaro Morata. Juventus vede tabulku o šest bodů před AS Řím, který má však večerní zápas k dobru.

Poslední Parma utrpěla nejvyšší debakl v historii. Dosud v italské lize prohrála dvakrát 0:5, a to s Interem Milán a právě Juventusem v roce 1991. V dnešním utkání ji načal dorážkou Llorente. Následně parádní střelou zdálky zvýšil Lichtsteiner a ještě do poločasu hosty zlomil dalším doklepnutím Llorente.

Druhou půli pak začal neuvěřitelným sólem přes čtyři protihráče Tévez a svou akci přes polovinu hřiště zakončil gólovou střelou. Chvíli nato argentinský kanonýr přidal druhý zásah a vylepšil svou bilanci už na 12 gólů v této sezoně. V závěru destrukci Parmy završil dvěma zásahy střídající Morata.

Fotbalisté Neapole vyhráli 1:0 na hřišti Fiorentiny a bodovali poosmé za sebou. Na třetím místě ztrácejí na Juventus sedm bodů. O jediný gól zápasu se postaral argentinský kanonýr Gonzalo Higuaín, který se trefil ve čtvrtém utkání po sobě.

Chievo se dočkalo první výhry od poloviny září, když doma porazilo 2:1 Cesenu. Hosté sice dvě minuty před koncem srovnali, ale v nastavení rozhodl o triumfu Chieva svým druhým gólem v zápase útočník Pellissier.

Milánský celek v Janově vedl po trefě Stephana El Shaarawyho, v nastavení prvního poločasu ale neuhlídala jeho obrana Stefana Okaku a bylo vyrovnáno. Po změně stran byla napřed po gólu Edera Sampdoria, o vyrovnání na konečných 2:2 se postaral Jérémy Ménez.

Výsledky 11. kola italské fotbalové ligy

Sassuolo - Bergamo 0:0, Sampdoria Janov - AC Milán 2:2 (45.+1 Okaka, 51. Eder - 10. El Shaarawy, 65. Ménez), Cagliari - FC Janov 1:1 (16. Farias - 53. vlastní Rossettini), Chievo - Cesena 2:1 (48. a 90. Pellissier - 88. Djurič), Empoli - Lazio Řím 2:1 (52. Barba, 55. Maccarone - 66. Djordjevič), Juventus Turín - Parma 7:0 (23. a 36. Llorente, 50. a 58. Tévez, 76. a 88. Morata, 29. Lichtsteiner), Palermo - Udine 1:1 (42. Dybala - 5. Théréau), Fiorentina - Neapol 0:1 (61. Higuaín), AS Řím - FC Turín 3:0 (8. Torosidis, 27. Keita, 58. Ljajič), Inter Milán - Hellas Verona 2:2 (18. a 48. Icardi - 10. Toni, 89. López).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články