Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zeman s Cagliari slaví druhý triumf v sezoně. Juventus vede tabulku před AS

Empoli – Pro Cagliari v této sezoně italské ligy zatím platí: když vyhrají, tak jednoznačně a venku. Po triumfu nad Interem Milán 4:1 si svěřenci Zdeňka Zemana tentokrát vyšlápli na Empoli, které rozstříleli 4:0 a připsali si druhou výhru v ročníku. Nedařilo se naopak AS Řím, které se Sampdorií Janov pouze remizovalo 0:0. Juventus posléze zvládl své utkání s Palermem, vyhrál 2:0 a má v čele náskok tří bodů právě před AS Řím. AC Milán remizoval s Fiorentinou 1:1 a v tabulce je šestý za Laziem Řím.

Zdeněk Zeman na lavičce Cagliari
zdroj: ISIFA/EPA autor: Elisabetta Baracchi

Utkání mezi Empoli a Cagliari bylo dlouho vyrovnané a první vážnější situaci viděli diváci v Toskánsku až po dvaceti minutách, ale domácí Tavano v rozhodující chvíli selhal. To bylo ale od modrých všechno a začali úřadovat hosté. Po půl hodině hry se nejprve ve vápně šikovně obtočil kolem svého obránce Sau a přesnou ranou na vzdálenější tyč nedal Bassimu v bráně šanci.

O pět minut později mohl být trenér Zeman ještě spokojenější. Avelar se postavil ke standardce těsně za vápnem a krásnou ranou od břevna zvýšil vedení Cagliari. Ten samý hráč chvíli na to proměnil penaltu a povedenou čtvrthodinu sardinského celku završil již v nastaveném času první půle Ekdal, jenž zvýšil na 4:0.

Druhá část již byla na góly chudší. Oba týmy si vytvořily několik šancí, ale další branka již nepadla. Cagliari tak prolomilo černou sérii na hřišti Empoli, kde pětkrát v řadě v soutěžních duelech prohrálo, a v neúplné tabulce se posunulo na dvanácté místo. Naopak domácí přišli o sérii pěti duelů bez výhry a jsou zatím třináctí.

AS Řím na hřišti Sampdorie Janov remizoval 0:0 a podruhé v lize ztratil body. Sampdoria si připsala čtvrtou remízu v sezoně, ale hlavně díky stejnému počtu vítězství je na třetí příčce o tři body za vedoucím duem.

Juventus poté napravil zaváhání z minulého kola v Sassuolu (1:1): Ve 32. minutě otevřel skóre chilský reprezentant Arturo Vidal a vstřelil třetí gól v sezoně. Asistenci si připsal Carlos Tévez, jenž se v této sezoně podílel již na devíti ligových brankách Juventusu: šest jich sám vstřelil a na tři přihrál. Na konečných 2:0 upravil v druhém poločase po Pirlově rohovém kopu Fernando Llorente a oslavil premiérovou trefu v tomto ročníku Serie A.

Neapol rozstřílela Veronu

Neapol nezačala v utkání s Veronou dobře, už po 25 vteřinách otevřel skóre záložník Hellasu Verona Emil Hallfredsson a postaral se o nejrychlejší branku v této sezoně Serie A. Na konci poločasu ale vyrovnal Hamšík. Gólové hody přineslo druhé dějství. V 58. minutě si druhou trefu připsal slovenský reprezentant, na 2:2 dokázal ještě vyrovnat o osm minut později Nicolás López.

Pak už ale úřadovali domácí, zejména argentinský útočník Higuaín. Zatímco v předchozích sedmi ligových zápasech se ani jednou neprosadil, tentokrát si připsal hattrick, který zkompletoval v 90. minutě z penalty po faulu Hallfredssona. Jednou se trefil také José Callejón a se sedmi zásahy tak vede ligovou tabulku střelců.

Udine vstřelilo Bergamu obě branky v prvním dějství. Již v šesté minutě si pátý gól v sezoně připsal Antonio di Natale. O půl hodiny později skóroval francouzský útočník Cyril Théréau, jenž do Udine přišel v létě z Chieva.

AC remizovalo s Fiorentinou, Inter vyhrál v Ceseně

Ve 25. minutě duelu mezi milánským AC a Fiorentinou poslal Honda míč od rohového praporku do pokutového území, kde jej Zapata prodloužil na Nigela de Jonga a nizozemský záložník hlavou překonal gólmana Neta. Jinou střelu na branku fanoušci na San Siru v prvním poločase neviděli.

Ofenzivnější podívanou přinesl druhý poločas, v němž Fiorentina dokázala v 64. minutě zásluhou střídajícího Josipa Iličiče vyrovnat. Slovinský záložník si elegantně poradil s obranou a na jeho přízemní střelu k tyči Abbiati nedosáhl.

Inter Milán vyhrál 1:0 v Ceseně, jedinou branku vstřelil v 32. minutě z penalty Mauro Icardi. Argentinský útočník si připsal čtvrtou ligovou trefu v sezoně. Římské Lazio zdolalo 2:1 FC Turín, zápas rozhodl svým prvním gólem v tomto ročníku střídající Miroslav Klose.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:

Empoli - Cagliari 0:4 (36. a 38. z pen. Avelar, 31. Sau, 45.+2 Ekdal), Parma - Sassuolo 1:3 (78. Cassano - 20. Floccari, 23. Acerbi, 52. Taider), Janov - AS Řím 0:0, Chievo - FC Janov 1:2 (36. Zukanovič - 72. Matri, 84. Pinilla), Juventus Turín - Palermo 2:0 (32. Vidal, 64. Llorente), Udine - Bergamo 2:0 (6. Di Natale, 36. Théréau), Cesena - Inter Milán 0:1 (32. Icardi z pen.), Lazio Řím - FC Turín 2:1 (15. Biglia, 60. Klose - 53. Farnerud), Neapol - Hellas Verona 6:2 (68., 84. a 90. z pen. Higuaín, 44. a 58. Hamšík, 76. Callejón - 1. Hallfredsson, 66. N. López), AC Milán - Fiorentina 1:1 (25. De Jong - 64. Iličič).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články