Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Impozantní finále Ligového poháru zvládl Liverpool. Až v jedenácté sérii penalt selhal Kepa z Chelsea

Ze hry bez gólu se přesto divák u obrazovky nebo na stadionu rozhodně nenudil. Fotbalisté Liverpoolu vyhráli anglický Ligový pohár. "Reds" ve finále ve Wembley zdolali Chelsea 11:10 na penalty. V poslední sérii přišli na řadu i brankáři, Kelleher proměnil, Kepa naopak překopl branku. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se díky devátému triumfu stali nejúspěšnějším týmem soutěže.

Fotbalisté Liverpoolu slaví zisk Ligového poháru
zdroj: Reuters autor: DAVID KLEIN

Chelsea mohl v úvodu poslat do vedení Pulisic, ale tváří v tvář ztroskotal na Kelleherovi. Na druhé straně se vytáhl i Mendy. Gólman Chelsea vyrazil Keitovu střelu a famózně zlikvidoval i Maného dorážku.

Také po změně stran dominovali brankáři. Kelleherovi jednou pomohla tyčka po Mountově střele, gól liverpoolského Matipa byl odvolán kvůli ofsajdu a neplatil ani zásah Havertze na druhé straně. V prodloužení na straně Chelsea vinou postavení mimo hru nebyly uznány ani branka náhradníka Lukakua a další Havertzova trefa.

Kouč londýnského týmu Tuchel na penalty vystřídal Mendyho za Arrizabalagu, ale tento tah mu na rozdíl od loňského Superpoháru UEFA nevyšel. Španělský gólman nechytil ani jeden pokus hráčů Liverpoolu a v jedenácté sérii sám vypálil nad břevno.

Finále anglického fotbalového Ligového poháru ve Wembley:

Chelsea - Liverpool 0:0, na pen. 10:11

Proměněné penalty: Alonso, Lukaku, Havertz, James, Jorginho, Rüdiger, Kanté, Werner, Silva, Chalobah - Milner, Fabinho, Van Dijk, Alexander-Arnold, Salah, Jota, Origi, Robertson, Elliott, Konaté, Kelleher. Neproměněná penalta: Arrizabalaga (Chelsea).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články