Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Arsenal otočil v nastavení duel s Wolves. Liverpool neměl slitování s Leedsem, Tottenham selhal

Jednou nahoře, podruhé dole. Fotbalisté Tottenhamu nenavázali v anglické lize na sobotní výhru nad vedoucím Manchesterem City a podlehli 0:1 o záchranu bojujícímu Burnley. Naopak Liverpool neměl problém s Leedsem, který zničil 6:0. Tři body uhrál i Arsenal, který po obratu zdolal Wolverhampton 2:1. Vítěznou trefu zaznamenal Alexandre Lacazette v 95. minutě.

Zklamaní hráči Tottenhamu
zdroj: ČTK/PA autor: Ian Hodgson

Oba týmy se v lize utkaly před dvěma týdny, kdy Arsenal zvítězil 1:0, a "vlci" dlouho živili naději na dokonalou odplatu. V desáté minutě totiž vystihl Hwang Hi-čchan Gabrielovu rozehrávku na brankáře Lena a z úhlu poslal míč do sítě. Korejský reprezentant se v Premier League trefil popáté a poprvé od října.

Londýnský velkoklub si ale po změně stran vytvořil převahu a v 82. minutě srovnal. Střídající Pépé si šikovně v otočce zpracoval míč ve vápně a nekompromisně zakončil. A Wolverhampton nakonec po 45 zápasech v lize prohrál utkání, ve kterém se ujal vedení. V nastavení Lacazette vypálil z úhlu na zadní tyč a brankář Sá nedokázal míč vytěsnit.

Mo Salah otevřel skóre zápasu v Liverpoolu v 15. minutě z penalty a stejným způsobem zvýšil ve 35. minutě už na 3:0. Mezitím se egyptský křídelník podílel na ofenzivním výletu stopera Joëla Matipa zakončeném ve 30. minutě druhou brankou utkání.

Salah měl prsty také v gólové akci v 80. minutě, kterou zakončil Sadio Mané. Senegalský útočník přidal pátou branku v 90. minutě a debakl Leedsu dokonal v nastaveném čase hlavičkou po rohu Virgil van Dijk.

Tottenham na sobotní vítězství nad City nenavázal a překvapivě podlehl 0:1 na hřišti o záchranu bojujícího Burnley. Jediný gól vstřelil hlavou v 71. minutě Ben Mee a znemožnil tak osmým Spurs dotáhnout se bodově na pátý West Ham a šestý Arsenal.

Burnley zůstalo po třetí výhře v sezoně v pásmu sestupu, ale posunulo se na 18. místo před Watford, který dnes utrpěl doma debakl 1:4 s Crystal Palace.

Anglická fotbalová liga:

13. kolo: Burnley - Tottenham (71. Mee).

18. kolo: Watford - Crystal Palace 1:4 (18. Sissoko - 85. a 90. Zaha, 15. Mateta, 42. Gallagher).

19. kolo: Liverpool - Leeds 6:0 (15. a 35. Salah obě z pen., 80. a 90. Mané, 30. Matip, 90.+3 Van Dijk).

20. kolo: Arsenal - Wolverhampton 2:1 (82. Pépé, 90.+5 Lacazette - 10. Hwang Hi-čchan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články