Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jarolím po remíze s Ázerbájdžánem: Jsem strašně zklamaný

Ostrava – Výsledková i herní mizérie v podání české fotbalové reprezentace trvá i po třetím kvalifikačním duelu. Svěřenci Karla Jarolíma na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích remizovali 0:0 s Ázerbájdžánem a postupové ambice dostaly další vážnou trhlinu. Šedesátiletého trenéra mrzí jak celkový vstup do kvalifikace, tak skutečnost, že se mužstvu nedaří zejména střelecky. Přesto věří, že hráči gólové prokletí v příštím zápase s Norskem zlomí.

Karel Jarolím
zdroj: REUTERS autor: Fabian Bimmer

"Jsem strašně zklamaný a nesu to těžce. Budeme dělat maximum, abychom se z toho oklepali, příště to zvládli a to by nám všem mohlo pomoci se chytnout," řekl Jarolím na tiskové konferenci.

Češi přitom proti Ázerbájdžánu začali dobře a měli i šance, ovšem potvrdili své střelecké trápení. Ani ve třetím zápase kvalifikace nedali gól. Vedle nich čeká ze všech devíti skupin na přesný zásah už jen Kypr.

"Nemyslím si, že by kluci nechtěli. V některých situacích jsme se připravili o slibnou šanci. Milan Škoda to tam mohl řešit jinak, Skalákovu střelu gólman chytil dobře, hlavičky chodily vedle a chybělo i štěstí," konstatoval Jarolím.

Opakovaly se tak stejné problémy jako před měsícem při bezbrankové remíze se Severním Irskem. "V těch dvou utkáních jsme hráli na dva útočníky, přesto jsme vyšli naprázdno. Chybí nám průnikové přihrávky, vymyslet něco chytrého a troufnout si jeden na jednoho," vyjmenoval kouč hlavní nedostatky.

"Nezbývá nám než doufat, že to zlomíme. Kdybych dělal v klubu a mohl s hráči průběžně pracovat, bylo by to jiné. Tady musím věřit, že hráči budou podávat kvalitní výkony v klubu a to si pak přenesou sem. Přál bych si, aby se ofenzivní hráči rozstříleli," prohlásil Jarolím.

Jeho týmu nepomohlo ani sedm změn, které udělal v sestavě po sobotní prohře 0:3 v Německu. "Chtěl jsem tam poslat čerstvé hráče, aby měli dostatek energie. Ti hráči si o to řekli i svými výkony v družstvech. Jsme ve fázi poznávání a skládání nového týmu. Když hráče neuvidíme v takových zápasech, tak nemůžeme říci, zda na to mají," uvedl Jarolím.

Zatím nechce kvalifikaci odepsat a chce se soustředit na budoucnost. Věří, že se tým ještě chytne. "Nemám rád dlouhodobé výhledy a dělání si alibi. Nevím, co bude za čtrnáct dní, natož plánovat něco na další roky. Budeme dělat maximum, abychom se z toho oklepali," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články