Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Núňez dostal červenou a Liverpool opět ztratil. Kane vzal Chelsea v nastavení výhru

Druhý zápas a podruhé jen remíza. Liverpool oslabený o vyloučeného Darwina Núňeze pouze doma dělil body po výsledku 1:1 s Crystal Palace. Další "facku" musí skousnout Manchester United. Po domácí porážce 1:2 s Brightonem odjel s výpraskem 0:4 z Brentfordu. Daří se naopak Arsenalu, jehož posila Gabriel Jesus řádí po veleúspěšné přípravě i v Premier League. Ve druhém kole se bilancí 2+2 podepsal pod vítězství 4:2 nad Leicesterem. Manchester City doma nezaváhal také, když deklasoval 4:0 nováčka z Bournemouthu. West Ham ani tentokrát neskóroval a prohrál 0:1 v Nottinghamu, který bodoval mezi anglickou elitou po 23 letech.

Darwin Núňez
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

Liverpool si v první půli vytvořil drtivý tlak a soupeře přestřílel 17:4, ale do vedení šel paradoxně londýnský celek. Ve 32. minutě zakončil rychlý brejk technickým obstřelem Zaha. Reprezentant Pobřeží slonoviny navázal na trefu ze vzájemného duelu před sedmi lety a stal se prvním hráčem Crystal Palace, který skóroval na stadionu Anfield ve dvou různých ligových zápasech.

"Reds" pokračovali v náporu, ten jim ale zkomplikoval Núňez, jenž v předchozím průběhu neproměnil několik gólových šancí a trefil i tyč. Uruguayský útočník v 57. minutě oplatil Andersenovi postrčení úderem hlavou do obličeje a byl vyloučen.

Navzdory oslabení vzápětí srovnal po individuální akci Díaz, na obrat už ale favorit nedosáhl. Na druhé straně nastřelil Zaha ve velké příležitosti ve skluzu tyč.

West Ham stále bezgólový

"Hammers" se sice ve 43. minutě radovali zásluhou Benrahmy, ale jeho gól nebyl za pomoci VAR uznán kvůli útočnému faulu Antonia. O čtyři minuty později, ve druhé minutě nastavení, naopak poslal domácí po skrumáži ve vápně do vedení Awoniyi. Pro nigerijského reprezentanta to byla premiérová branka jak v dresu Nottinghamu, tak v Premier League.

V 54. minutě zdvojnásobil vedení domácích Johnson, ale stejně jako Benrahma v prvním poločase se neradoval dlouho, jelikož jeho trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu. O 11 minut později měli svěřenci Davida Moyese velkou šanci na vyrovnání, když Rice zahrával pokutový kop, ale letní posila domácích Henderson jeho střelu do levého dolního rohu chytil.

Nottingham Forest je tak v průběžné tabulce na 10. místě. West Hamu, který v prvním kole podlehl mistrovskému Manchesteru City, patří předposlední 19. příčka s nulou bodů a vstřelených gólů na kontě. Tomáš Souček a Vladimír Coufal odehráli celý zápas. 

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United po porážce v Brentfordu
zdroj: REUTERS

United v troskách

Manchester United nezažívá pod novým trenérem Ten Hagem ideální vstup do sezony. Třináctý tým minulého ročníku Brentford se dostal do vedení už v 10. minutě, kdy Dasilva navázal na svůj gól z prvního kola a přízemní ranou překonal chybujícího De Geu. Brankář United neudržel nepříliš umístěnou střelu a o osm minut později navíc "zavařil" spoluhráčům znovu. Od brány rozehrál na obsazeného Eriksena, kterého ihned připravil o míč Jensen, jenž zvýšil na 2:0.

Od 30. do 35. minuty navíc udeřili "Bees" ještě dvakrát, nejprve Mee hlavou z rohu a poté Mbeumo z rychlého protiútoku. "Red Devils" prohráli sedm ligových venkovních utkání v řadě (se skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Jesus vstřelil dva góly už v prvním poločase a po přestávce dvakrát asistoval. Při první brance zachoval pod tlakem klid a přeloboval brankáře střelou na zadní tyč. Druhý gól pak vstřelil hlavou po rohu.

V 55. minutě Leicester snížil, když se obránce "Gunners" Saliba snažil zabránit šanci hostů hlavičkou na svého brankáře, jehož ale nechtěně překonal. Xhaka ale o dvě minuty později vrátil Arsenalu dvougólové vedení a stejná situace se opakovala později, kdy nejprve Maddison opět snížil na rozdíl jediné branky, vzápětí však kontroval Martinelli, který přesnou ranou stanovil konečné skóre 4:2.

Manchester City rozhodl první domácí zápas v sezoně prakticky již v první půli. V té se totiž prosadil hned třikrát. První dvě branky vstřelili záložníci domácích, nejdříve Gündogan a poté šajtlí De Bruyne. Belgický reprezentant poté ke konci první půle našel ve vápně přesnou přihrávkou Fodena, který zvýšil na 3:0.

Skóre uzavřel v 79. minutě hostující obránce Lerma, jenž si srazil přízemní centr Cancela do vlastní sítě. Manchester City porazil Bournemouth pojedenácté za sebou a v prvních dvou zápasech Premier League ještě neinkasoval.

Druhému skalpu soupeře byl na úvod soutěže blízko i Leeds, na půdě Southamptonu ale neudržel dvoubrankové vedení. O obě trefy hostů se postaral španělský útočník Rodrigo, jenž je se třemi trefami v čele ligové tabulky střelců. "Saints" se dokázali vrátit do utkání a po gólech Ariba a Walkera-Peterse získali první bod.

Na porážku 0:2 z Bournemouthu zareagovala Aston Villa nejlepším možným způsobem. V dramatickém utkání totiž porazila Everton 2:1. Skóre otevřel po půlhodině Danny Ings, na kterého v 86. minutě navázal střídající Emiliano Buendía. Krátce nato si ovšem vstřelil vlastní gól Lucas Digne, ale více už "Toffies" i přes nápor v závěru nestihli a zůstávají bez bodu.

Z trenérského souboje dvou legendárních anglických záložníků Stevena Gerrarda a Franka Lamparda proto vyšel lépe prvně jmenovaný. Everton po domácím nezdaru s Chelsea kousal porážku i v Birminghamu a pokračuje v nepřesvědčivých výkonech z minulé sezony.

Kane obral Chelsea v 96. minutě

Chelsea remizovala doma v londýnském derby s Tottenhamem 2:2 a nenavázala na úvodní výhru nad Evertonem. Za hosty vyrovnal v šesté nastavené minutě kapitán Harry Kane. Po závěrečném hvizdu dostali červenou kartu oba trenéři Thomas Tuchel a Antonio Conte, kteří vyvolali hromadnou strkanici.

Skóre otevřel ve 13. minutě po rohovém kopu střelou z voleje Koulibaly. Pro kapitána senegalského národního týmu to byla první trefa v Premier League a v dresu Blues. Na 1:1 vyrovnal v 68. minutě Höjbjerg střelou zpoza vápna po zemi k levé tyči. Vedení na stranu Chelsea vrátil v 78. minutě James prudkou ranou z bezprostřední blízkosti doprostřed Llorisovy branky. O vítězství připravil domácí v šesté nastavené minutě hlavičkou z rohu Kane.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:

Aston Villa - Everton 2:1 (31. Ings, 86. Buendía - 87. vlastní Digne), Arsenal - Leicester 4:2 (23. a 35. Jesus, 55. Xhaka, 76. Martinelli - 53. vlastní Saliba, 74. Maddison), Brighton - Newcastle 0:0, Manchester City - Bournemouth 4:0 (19. Gündogan, 31. De Bruyne, 37. Foden, 79. vlastní Lerma), Southampton - Leeds 2:2 (72. Aribo, 81. Walker-Peters - 46. a 60. Rodrigo), Wolverhampton - Fulham 0:0, Brentford - Manchester United 4:0 (10. Dasilva, 18. Jensen, 30. Mee, 35. Mbeumo), Nottingham - West Ham United 1:0 (45+2. Awoniyi), Chelsea - Tottenham 2:2 (19. Koulibaly, 77. James - 68. Höjbjerg, 90+6 Kane), Liverpool - Crystal Palace 1:1 (61. Díaz - 32. Zaha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články