Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Stoprocentní příprava a Jesus v laufu. Jsme připraveni na posun výš, hlásí Arteta

Šest přípravných utkání, šest vítězství. Dominantní výkon proti Chelsea (4:0) či Seville (6:0) a největší posila Gabriel Jesus ve skvělé formě. Fanoušci Arsenalu i trenér Mikel Arteta mají před startem Premier League důvod k optimismu. Čeká Gunners po letech strádání průlomová sezona a návrat do Champions League?

Fotbalisté Arsenalu v čele s Gabrielem Jesusem oslavují gól
zdroj: REUTERS

V loňském ročníku anglické nejvyšší soutěže obsadil klub ze severního Londýna páté místo. Liga mistrů se proto nebude hrát na Emirates Stadium pošesté za sebou.

Výkonnost mladého mužstva v letní přípravě ovšem vzbudila na Ostrovech nemalou pozornost a v kuloárech se nahlas hovoří o návratu Arsenalu mezi elitní kvarteto. "Jsem přesvědčen o tom, že jsme připraveni posunout se na vyšší úroveň," uvedl Arteta před dnešním zápasem na Crystalu Palace.

Během přestupového okna doznal kádr Gunners několika změn v čele s příchodem dvojice z Manchesteru City –⁠ útočníka Gabriela Jesuse a levého obránce Olexandra Zinčenka.

Brazilec v přípravě zazářil sedmi brankami včetně hattricku v generálce proti Seville a stal se okamžitě "miláčkem" fanoušků. S Artetou už spolupracoval na Etihad Stadium a přiznal, že tento fakt hrál v jeho rozhodování klíčovou roli.

"Hodně mi jako asistent kouče v Manchesteru pomohl. Po tréninku jsme si často přidávali. Je to velmi inteligentní člověk a byl to úžasný fotbalista. Může nás toho spoustu naučit," řekl Jesus, který se Zinčenkem oslavoval čtyřikrát zisk mistrovského titulu.

Jejich vítěznou mentalitu chce Arteta maximálně využít. "Mnoho let byli den co den inspirováni hvězdami a rozenými šampiony. Teď je na nich, aby udělali totéž pro mladší hráče, které máme v týmu. Aby jim ukázali hlad a odhodlání, které nutně potřebujete, abyste byli úspěšní," má jasno španělský stratég.

Začátek v Selhurst Parku

Jeho svěřenci zahájí sezonu plnou očekávání na stadionu, kde v dubnu kousali jednoznačnou porážku 0:3. "Crystal loni několikrát ukázal svou sílu, obzvlášť v duelech s nejtěžšími soupeři v lize. Věřím, že jsme se z té lekce poučili," dodal Arteta.      

"Arsenal měl fantastickou přípravu a po příchodu několika hráčů je mnohem silnější. Myslím si, že může směle útočit na pozice poblíž mistrovského titulu. Utkání je pro nás i proto velkou výzvou. Věřím, že s podporou fanoušků jim můžeme konkurovat," prohlásil kouč Eagles a zároveň legendární kapitán Gunners Patrick Vieira.     

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články