Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Trnava vyhrála v Lublani i v deseti hráčích, Zenit si poradil s Molde

Trenčín vstoupil do čtvrtého předkola Evropské ligy domácí remízou s kyperským AEK Larnaka 1:1, zato druhý slovenský celek Trnava vyhrála v Lublani 2:0. V nemistrovské části se dařilo Zenitu Petrohrad, který navázal na předchozí postup a doma začal dvojboj s Molde výhrou 3:1. Fotbalisté Burnley s českým útočníkem Matějem Vydrou naopak nezvládli duel s Olympiakosem Pireus a v Řecku prohráli 1:3.

Fotbalisté Zenitu Petrohrad
zdroj: ČTK/AP autor: Dmitri Lovetsky

Vydra přišel do Burnley před dvěma týdny z Derby a tentokrát se poprvé dostal na soupisku, do utkání ale nezasáhl. Pouze z lavičky sledoval představení Konstaninose Fortunise, který dva góly dal a na třetí přihrál. Záložník Olympiakosu otevřel skóre a pak ve druhém poločase z penalty po vyloučení Gibsona za ruku upravil na 3:1.

Celý zápas naopak odehrál v Gentu bývalý český reprezentant Jaroslav Plašil a jeho Bordeaux uhrálo bezbrankovou remízu. Na výsledku nic nezměnilo ani vyloučení hostujícího Julese Koundeho v nastavení.

Za velkou senzací směřuje Dudelange, které porazilo 2:0 rumunského mistra CFR Kluž. Klub, který si v předchozím předkole poradil s polským šampionem Legií Varšava, tak je před odvetou ve velmi dobré pozici vybojovat pro lucemburský fotbal vůbec první postup do základní skupiny v evropských pohárech.

Překvapení tentokrát nedopustil Petrohrad a s hostujícím Molde si poradil 3:1. Jedním gólem se na vítězství podílel i útočník Arťom Dzjuba a navázal tak na odvetu třetího předkola s Minskem. V ní hattrickem zařídil výhru 8:1 po prodloužení a Zenit díky tomu jako teprve druhý tým v pohárové historii vymazal ztrátu 0:4 z úvodního zápasu venku.

V lepší pozici po úvodním duelu v Lublani je Trnava vedená českým trenérem Radoslavem Látalem, která na hřišti Olympije vyhrála i v oslabení 2:0. Spartak poslal do vedení z penalty Marek Bakoš. Hosty poté nerozhodilo ani vyloučení obránce Martina Tótha a o jejich druhý gól se postaral zásahem do vlastní sítě domácí stoper Branko Ilič.

Výsledky úvodních zápasů 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Mistrovská část:

Torpedo Kutaisi - Ludogorec Razgrad 0:1 (0:1), Šeriff Tiraspol - Karabach 1:0 (1:0), Süduva Marijampole - Celtic Glasgow 1:1 (1:1), APOEL Nikósie - Astana 1:0 (0:0), Malmö - Midtjylland 2:2 (2:0), F91 Dudelange - Kluž 2:0 (0:0), Olimpija Lublaň - Spartak Trnava 0:2 (0:2), Rosenborg Trondheim - Škendija Tetovo 3:1 (3:0).

Nemistrovská část:

Zenit Petrohrad - Molde 3:1 (0:1), Sarpsborg - Maccabi Tel Aviv 3:1 (2:1), Olympiakos Pireus - Burnley 3:1 (1:1), Bergamo - FC Kodaň 0:0, Basilej - Apollon Limassol 3:2 (1:0), Luhansk - Lipsko 0:0, Genk - Bröndby Kodaň 5:2 (2:0), Rapid Vídeň - FCSB 3:1 (2:0), Partizan Bělehrad - Besiktas Istanbul 1:1 (1:1), Glasgow Rangers - Ufa 1:0 (1:0), Gent - Bordeaux 0:0, Trenčín - AEK Larnaka 1:1 (0:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články