Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slávisté věří, že mají proti favorizovanému Anderlechtu šanci

Praha – Fotbalisté Slavie jsou se soupeřem pro 4. předkolo Evropské ligy spokojeni. Los jim přisoudil Anderlecht Brusel, který podle Pražanů splňuje prakticky vše, co si přáli. I když je belgický vicemistr favoritem, Slavia cítí šanci přes něj přejít do vysněné základní skupiny.

"Myslím, že soupeř má v sobě všechno. Takovou tu atraktivitu, myslím, že to bude i kvalitní tým. Bude to samozřejmě těžký soupeř, ale věřím, že je tam i naděje na postup," řekl novinářům útočník Milan Škoda. 

"Z hlediska atraktivity jsme si asi přáli West Ham. Já jsem tipoval, že budeme mít Sassuolo ze Serie A, ale myslím, že takhle je to ideální," doplnil reprezentační forvard. 

Favoritem je i podle sázkových kanceláří Anderlecht. "Můžeme ztratit to, že nepostoupíme, to by nás mrzelo. Víme, že Anderlecht je kvalitní soupeř, favoritem jsou oni, ale my uděláme vše pro to, abychom jim to co nejvíc zkomplikovali a abychom se tam dostali místo nich," dodal Škoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta je proti Sönderjyske favoritem, slávisté chtějí Anderlecht zaskočit

Také trenér Dušan Uhrin mladší los bral. "Jsme spokojeni. Máme těžký los, nemohli jsme si moc vybírat, protože jsou tam samá výborná mužstva. Bylo tam možná jedno jednodušší mužstvo. Jsem rád, že zase přilákáme fanoušky a pevně věřím, že už bude úplně plný stadion," prohlásil kouč červenobílých.

Slavia už s Anderlechtem hrála v roce 2005 v předkole Ligy mistrů a prohrála 1:2 venku a 0:2 doma. "Vidím to v tuhle chvíli padesát na padesát. Slavia s nimi v minulosti vypadla a my se budeme snažit, aby se to teď nestalo," řekl Dušan Uhrin.

Zápasy před jedenácti lety zažil jako hráč i nynější vedoucí mužstva Pražanů Stanislav Vlček, který navíc následně v bruselském klubu působil. "Standu jsem úkoly nepověřil. On si přál tenhle los, určitě tam bude jeden z nejpopulárnějších," usmál se Uhrin. 

"Zjistíme si o nich všechno. Na ligové utkání tam teď pošleme jako pozorovatele Honzu Kmocha, takže věřím, že budeme vědět každý detail," dodal Uhrin. 

Neřeší to, že Slavia začíná doma. "Já už jsem to říkal před Riem Ave, že je to jedno. S Plzní jsme proti Šachtaru Doněck také začínali doma a postoupili jsme. Jen se slabším mužstvem je možná lepší hrát první zápas venku," dodal hlavní trenér Slavie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články