Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia dostala výjimku, proti Leverkusenu nastoupí za týden v Edenu

I přes stále se zpřísňující pravidla v zemi tvrdě postižené pandemií koronaviru vzala hygiena na milost fotbalisty Slavie. Ti tak mohou příští čtvrtek na svém stadionu v Praze Edenu odehrát zápas druhého kola základní skupiny Evropské ligy s Leverkusenem. Hygiena tak rozhodla obdobně jako u týmů Sparty a Liberce, které mohou své zápasy v soutěži odehrát na svých stadionech zítra. Utkání Sparta – Lille můžete sledovat v přímém přenosu od 20:50 na ČT sport i na webu ctsport.cz. 

V Česku jsou jinak až na mezinárodní akce kvůli zhoršené koronavirové situaci zastaveny všechny sportovní soutěže.

Kromě už zmíněných zápasů Evropské fotbalové ligy dostaly výjimku v minulých dnech i probíhající tenisový turnaj žen WTA v Ostravě a galavečer MMA v Brně, který se uskutečnil o víkendu. 

Svolení dostala ještě před dnešním dalším zpřísněním opatření proti koronaviru i Slavia, která k úvodnímu kolu nastoupí venku na hřišti izralské Beer Ševy. Ve skupině se poprvé představí doma až za týden proti Leverkusenu, v jehož kádru figuruje český útočník Patrik Schick. "Slavia má výjimku. Byla udělena dnes ještě před (vládní) tiskovou konferencí," řekl ČTK mluvčí Národní sportovní agentury Jakub Večerka.

Mezinárodní soutěže sice dostaly výjimku, ale kvůli opatřením proti covidu-19 se musejí konat bez diváků. Jinak jsou veškeré sportovní akce v zemi přerušeny, a to zatím do 3. listopadu.

I po dnešním vládním zpřísnění by dál ve venkovních prostorech měli smět trénovat profesionální sportovci, z opatření o omezení shromažďování lidí jsou totiž vyjmuty osoby v zaměstnání a společně vykonávající podnikatelskou činnost.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články