Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta i Liberec smějí na svých stadionech odehrát úvodní zápasy Evropské ligy

Evropská liga se v Česku bude hrát i za současných omezení. Fotbalisté Sparty a Liberce dostali od hygieny výjimku a mohou příští čtvrtek odehrát úvodní zápasy základních skupin evropské klubové soutěže na svých stadionech. Oznámil to na Twitteru předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička. 

Liberec na úvod skupinové fáze Evropské ligy přivítá belgický Gent, Sparta bude hostit francouzské Lille. Třetí český zástupce v soutěži Slavia Praha odehraje první kolo základní skupiny soutěže proti Hapoelu Beer Ševa v Izraeli.

V Česku jsou od pondělka kvůli zpřísněným opatřením proti šíření koronaviru zakázané veškeré sportovní soutěže. Výjimku mohou získat mezinárodní akce, jak se už stalo v případě tenisového turnaje WTA v Ostravě a galavečera MMA v Brně.

Fotbalové týmy a další profesionální sportovci po jednáních Ligové fotbalové asociace a NSA s ministerstvem zdravotnictví nakonec budou moci dál plnohodnotně trénovat venku. Platí pro ně totiž výjimka, podle níž jsou z nařízení o omezení shromažďování na maximálně šest lidí vyjmuty osoby v zaměstnání a společně vykonávající podnikatelskou činnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Profi sportovci mohou venku trénovat bez omezení, uvnitř zatím ne

Pokud by Liberec, Slavia a Sparta nemohly naplno trénovat, byly by oproti soupeřům v Evropské lize ještě více znevýhodněny. Na rozdíl od nadcházejících protivníků české trio kvůli zastavení domácí ligy nebude hrát o víkendu a nebude mít zápasovou praxi.

Zákaz sportovních soutěží zatím platí do 3. listopadu, ale vzhledem k dalšímu vývoji situace může být prodloužen. Pak by o výjimku musela požádat mimo jiné i Slavia, která má ve druhém kole Evropské ligy 29. října v Edenu přivítat Leverkusen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články