Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Srdce v hokeji

Leverkusen čeká v osmifinále Evropské ligy Ferencváros, Sporting vyzve Arsenal

Osmifinále Evropské ligy je rozlosováno. Fotbalisté Leverkusenu s českou dvojicí Patrik Schick – Adam Hložek narazí na Ferencváros Budapešť, Feyenoord Rotterdam s Dávidem Hanckem se střetne s Šachtarem Doněck, Sporting Lisabon bude usilovat o vyřazení Arsenalu. Manchester United si po postupu přes Barcelonu střihne další dvojzápas se španělským soupeřem, konkrétně s Betisem Sevilla. První utkání se odehrají 9. března, odvety o týden později.

Další osmifinálové dvojice tvoří FC Sevilla s Fenerbahce Istanbul, Juventus s Freiburgem, AS Řím se San Sebastianem a Union Berlín se Saint-Gilloise.

Leverkusen v prvním kole play-off vyřadil Monako. Čtvrtečním vítězstvím 3:2 dotáhl domácí ztrátu z úvodního měření sil a penaltový rozstřel i díky Schickově proměněnému pokusu ovládl 5:3. V BayAreně začne také osmifinále a odvetu sehraje v Budapešti, kde se 31. května v Puskás Aréně uskuteční finále Evropské ligy.

Bayer se utkal s Ferencvárosem v minulé sezoně ve skupinové fázi EL. Doma zvítězil 2:1 a venku prohrál 0:1. "Ferencváros je jasně nejlepší tým v Maďarsku, dominuje v domácí soutěži a vyhrál svou skupinu v Evropské lize. Je to těžký soupeř, proti kterému budeme muset v obou duelech předvést maximum. Svému mužstvu ale věřím, chceme postoupit a udělat další krok," uvedl trenér Leverkusenu Xabi Alonso.

"Leverkusen má výborný tým, ale může nám pomoci fakt, že už jsme se s ním potkali a sehráli dva dobré zápasy. Obě mužstva se od té doby trochu změnila, ale myslím, že do osmifinále můžeme jít se sebevědomím. Máme šanci," prohlásil brankář maďarského celku Dénes Dibusz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články