Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Speedway GP 2024

Penalty jsme trénovali a dařilo se nám. Nebyl jsem moc nervózní, přiznal Alonso

Když ve čtvrteční odvetě prvního kola play-off Evropské ligy došlo v Monaku na penaltový rozstřel, byl trenér Leverkusenu Xabi Alonso dle vlastních slov v klidu. Jeho svěřencům se prý v tréninku střelba z "bílého bodu" dařila. Myslí si, že dramatický dvojzápas s knížecím klubem Bayeru v další části sezony pomůže. Nebyl by proti, pokud by v osmifinále narazil na San Sebastian, za který sám hrál a jehož B-tým koučoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Monako – Bayer Leverkusen

Německý celek úvodní domácí utkání s Monakem prohrál 2:3. V odvetě vedl 3:1, jenže favorizovaný soupeř v 84. minutě snížil a přes prodloužení se zápas dostal až do penalt. V nich hosté vyhráli 5:3 i díky českému útočníkovi Patriku Schickovi, který v 70. minutě vystřídal Adama Hložka.

"Klukům jsem před rozstřelem hodně věřil. Penalty jsme trénovali a dost se nám v nich dařilo, takže jsem popravdě nebyl moc nervózní," řekl Alonso.

Uznal, že snížení Monaka na 2:3 jeho svěřence poznamenalo. "Poté to bylo hodně o udržení nervů, to bylo klíčové. Tahle zkušenost nám v Evropě pomůže," uvedl mistr světa a dvojnásobný evropský šampion se Španělskem.

Před duelem v Monaku prohrál Bayer čtyři z posledních pěti soutěžních duelů. "Nebylo snadné předvést v Monaku takový výkon, protože je to mužstvo na úrovni Ligy mistrů, ale povedlo se nám to. Na to můžeme být pyšní," prohlásil Alonso.

"Je to poprvé, co jsem jako trenér došel s týmem do osmifinále. Byl jsem klidný a soustředil se, abych volil co nejlepší rozhodnutí. Kluci si vedli dobře," mínil někdejší záložník Liverpoolu, Realu Madrid či Bayernu Mnichov.

Desátý tým německé ligy se v pátek dozví osmifinálového soupeře, ve hře je i San Sebastian. "Mám k němu speciální vztah. Možností je spousta, ale San Sebastian by pro mě samozřejmě měl zvláštní význam," dodal Alonso.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články