Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Lavička: Favority jsme určitě nebyli. O to víc nás postup těší

Praha - Když se na konci srpna ocitli fotbalisté pražské Sparty při losování základních skupin Evropské ligy ve společnosti Lyonu, finalisty minulého ročníku Bilbaa a Kirjatu Šmona, nedělal si jejich kouč Vítězslav Lavička přehnané naděje. O to nečekanější pro něj byl fakt, že si postup do vyřazovací fáze zajistili právě v utkání s Lyonem. "Po losu jsme věděli, že nebudeme mezi favority. Chtěli jsme ve skupině hlavně nabrat další zkušenosti a zkusit uhrát co nejlepší výsledky. A to, že máme postup v kapse ještě před koncem skupiny, je pro nás všechny bonus navíc," řekl.

Po duelu s Lyonem označil za klíčové okamžiky rychlé vyrovnání Sparty po brance hostů z 46. minuty a nasazení záložníka Přikryla, který hned po příchodu na hřiště nahrál na vyrovnávací gól Hušbauerovi. "Při inkasovaném gólu jsme propadli. Ale důležité bylo, že jsme se hned vrátili do hry. Tomáš Přikryl pro nás dnes byl takový X faktor," řekl Lavička po duelu, v němž Sparta uhrála nerozhodný výsledek 1:1.

A získaný bod Spartě zajistil, že po dvou letech v EL přečká pohárovou zimu. "Co jsme  chtěli uhrát, uhráli jsme. Máme z toho velkou radost a euforie je veliká," těšil se Lavička.

Věří také, že sparťané ve zbytku podzimního programu neztratí koncentraci. Čekají je totiž ještě nedělní ligový duel v Příbrami, příští středu osmifinále domácího poháru s Jihlavou a 6. prosince také poslední letošní utkání v Bilbau.

"Teď si ještě užíváme tu velkou radost. Ještě je brzy mluvit o tom, jak udržíme koncentraci. Ale rozhodně platí, že v posledních třech zápasech roku chceme být znovu úspěšní. Ale je fakt, že utkání v Bilbau si můžeme užít, budeme tam hrát bez tlaku, že něco 'musíme'," líčil Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Lyon s ohlasy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články