Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Postup je odrazem naší práce, raduje se trenér Sparty Lavička

Praha - Euforie zavládla v řadách sparťanských fotbalistů po dnešní remíze 1:1 s Lyonem a zajištění postupu do jarní fáze Evropské ligy. Kouč Vítězslav Lavička označil nerozhodný výsledek s francouzským gigantem za cenný úspěch, po kterém prý sparťané mohou slavit, byť je ještě čekají nedělní ligový zápas v Příbrami a za dva týdny také poslední utkání v základní skupině EL na hřišti Bilbaa.

Sparťanský trenér Lavička
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Podle Lavičky bylo důležité, že sparťané rychle odpověděli na vedoucí branku Lyonu ze začátku druhé půle, kdy Hušbauer vyrovnal sedm minut po Benzíově vedoucí trefě. "Naštěstí jsme dokázali rychle vyrovnat, i když jsme zaspali začátek druhé půle," připomněl Lavička trefu Lyonu z 46. minuty.

Nasazení střídajícího žolíka Přikryla, který pár sekund po příchodu na hřiště připravil vyrovnání pro Hušbauera, Lavička označil za jeden z klíčových okamžiků utkání. "Tomáš naskočil do hry a hned přinesl do zápasu obrat. Byl u vyrovnání a pak odvedl spoustu práce. Ale všichni udělali maximum pro úspěch. Teď můžeme slavit, povedl se nám velký úspěch," radoval se Lavička.

Vítězslav Lavička: Teď se nám bude dýchat lépe. Je to pro nás důležitý výsledek, protože jsme na nějaké cestě a dnešek je dobrým odrazem naší práce.

Autor sparťanské vyrovnávací branky Josef Hušbauer prý před svojí gólovou trefou měl strach, aby mu míč po Přikrylově přihrávce na nerovném povrchu neodskočil. "Hlavně jsem si říkal, ať správně trefím bránu. Naštěstí mi míč skočil přesně na kopačku. Jsem moc rád, že to pomohlo k našemu postupu," uvedl Hušbauer.

Autor gólové přihrávky Tomáš Přikryl byl nadšený, jak mu vyšel vstup do zápasu. "Každému něco takového pomůže. Jsme rádi, že to máme za sebou. Máme bod, který jsme nutně potřebovali. Po zápase v Izraeli nás mrzelo, že jsme si postup neuhráli už tam. Dokázali jsme to až dnes a máme z toho obrovskou radost," těšil se Přikryl.

Sparťany prý remíza s Lyonem stála hodně sil. "Bylo to hodně vydřené, o taktice. Na konci jsme už věděli, že nám remíza stačí, takže jsme spíš zůstávali zalezlí vzadu," vysvětloval Hušbauer opatrnou taktiku v závěru utkání. "Teď už můžeme jet do Španělska bez nervů a v klidu si tam zahrát," podotkl Hušbauer.

Obránce Jiří Jarošík tvrdil, že zajištěný postup po zápase s Lyonem má velkou hodnotu. "Dokázali jsme to proti velkému favoritovi, což je fantastické. Všichni za to můžou být rádi," řekl Jarošík.

Kouč Lyonu Rémi Garde remízou z Letné nepohrdl. Příliš ho nemrzelo ani to, že jeho tým, hrající bez většiny opor i hlavních hvězd, v EL přišel o čtyřzápasovou vítěznou sérii.

"Jsme rádi za to, jak jsme se tady dnes prezentovali. Postavili jsme v podstatě nový tým, mladí hráči ukázali, že se přibližují k základním hráčům, a řekli si o další šance. Dobře plnili taktické pokyny a dělali přesně to, co jsme po nich žádali. To jsou důležité poznatky," uvedl Garde.

Sparta jej prý ale překvapila tím, že si zajistila postup společně s Lyonem. "Nečekal jsem, že dál půjde zrovna ona, ale zaslouží si to," dodal Garde.

Tabulka skupiny I
zdroj: ČT24
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články