Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kdo nakročí do finále Evropské ligy? Manchester United přivítá římské AS

Evropská liga otevírá semifinálové brány. Manchester United doma vyzve AS Řím, další anglický celek Arsenal, který ve čtvrtfinále vyřadil pražskou Slavii, se představí na hřišti Villarrealu, který vede bývalý trenér "Kanonýrů" Unai Emery. Utkání Manchester United – AS Řím můžete sledovat od 20:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

United v anglické lize drží druhé místo a mají téměř jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Naopak AS je v Serii A až sedmý mimo pohárové příčky. "Cítíme, že nás čeká ta správná pohárová bitva, protože Řím je klub s velkou historií. V minulosti se nám proti italským soupeřům dařilo. Zakončit sezonu s trofejí by bylo skvělé," řekl kouč manchesterského týmu Ole Gunnar Solskjaer.

Zápasy s "Rudými ďábly" budou speciální pro útočníka Římanů Edina Džeka, jenž oblékal dres městského rivala City. "Bude to pro mě jako derby. United určitě začínají jako favorit, ale už jsme postoupili do semifinále, takže si věříme," prohlásil bosenský bývalý fotbalista Teplic.

Také pro Arsenal je triumf v Evropské lize, znamenající účast ve skupině elitní LM, jedinou reálnou šancí, jak v příštím ročníku nepřijít o poháry. V Premier League je totiž londýnské mužstvo až na desáté příčce. Sedmý tým španělské ligy Villarreal je v aktuálním ročníku EL neporažen a ve vyřazovací části vyhrál všech šest duelů.

"Ve hře Villarrealu jsem viděl jasné myšlenky, jak pracují s míčem a bez něj, jak přecházejí do útoku nebo jak zahrávají standardní situace. Mezi jejich hráči je výborná synergie, dokážou utkání kdykoliv rozhodnout," upozornil španělský trenér přemožitele Slavie Mikel Arteta.

Jeho protějšek a krajan Emery v Arsenalu působil v letech 2018 až 2019 a "Kanonýři" pod ním prohráli ve finále Evropské ligy s Chelsea. "To, co cítím k Arsenalu, budu muset dát stranou. Vložím všechnu energii do toho, abych zajistil, že Villarreal bude ve dvojzápase lepší. Očekávám skvělý souboj bez ohledu na to, že jsem tam nedávno trénoval," uvedl Emery, který Evropskou ligu třikrát vyhrál se Sevillou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články