Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

GLOSA: Eden naštval rozhodčí, Liverpool dotáhl šrouby a Plzeň má novou hvězdu

Tři zápasy, gólů jako na celé ligové kolo a jeden postup. To byl evropský fotbalový čtvrtek z českého pohledu. Vyřazení fotbalistů Slavie a Sparty z Evropské ligy se čekalo, protože tváří v tvář AC Milán a Liverpoolu, a navíc výsledkům prvních zápasů šlo jen doufat, že nebude pánbůh doma. Byl. Čtvrtfinálový los se tak bude týkat jen Viktorie Plzeň, která v Evropské Konferenční lize udolala po penaltách Servette Ženeva.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – AC Milán

Rozhodčí jako slon v porcelánu

Slavia si na italský velkoklub na svém stadionu věřila. Jenže Eden pro ně tentokrát rájem nebyl a švédský rozhodčí Nyberg se zachoval jako fotbalový úřednický suchopárek.

Neúmyslný faul Holeše posoudil tak, jak mu výklad pravidel dovoluje, ale nenařizuje, a z očekávané bitvy o postup pak už zbylo hodně málo. Milánský celek v nečekané přesilovce rychle využil šoku slávistů a třemi góly v rychlém sledu potvrdil svoje ambice. Trpišovského celek už jen z potenciálního dramatu dokázal gólem na 1:3 udělat melodrama.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liverpool – Sparta Praha

Liverpool opět trestal chyby

V Liverpoolu se druhý pražský celek chtěl pokusit ukázat, že výprask v Praze 1:5 neodpovídal tak úplně poměru sil. Jenže se jen potvrdilo, že na otevřený fotbal s Liverpoolem, a k tomu ještě na Anfield Road, Sparta zatím nemá.

Sice tu jako první český celek dala jednomu z nejlepších týmů světa gól, ale výsledek vypadá tristně. Sparťané se opět snažili hrát fotbal, jenže čtyři individuální chyby za čtvrt hodiny znamenaly 0:4 a z touhy po zázraku se stal boj o přežití.

Výsledek 1:6 by trenéra Priskeho mohl propříště varovat, že na úplně otevřený fotbal s každým jeho soubor ještě nemá volty. Je sice hezké, že na Anfield Road nepřijel parkovat rudý autobus, ale tyhle dva výsledky jako vystřižené z okresního přeboru si nikdo za rámeček určitě nedá.

Fanoušci zůstali věrní

Jako klad dvou nakládaček tak vidím hlavně skutečnost, že fanoušci, kteří letenský celek přijeli do Liverpoolu podpořit, to nevzdali a podporovali svůj celek, který po čtvrthodině vypadal na ručník v ringu, až do konce. To je taky dobrá zpráva pro klub, jenž po dlouhé době konečně své fanoušky těší, a ti mu dokáží ledacos odpustit.

Věrní fandové tradičně drželi také Slavii, i když po nečekaném Holešově vyloučení rychle třikrát inkasovala a bylo po snech o postupu i po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Servette FC

Čaroděj Jedlička táhl Plzeň

Evropské čtvrtfinále si tak zahraje jen Plzeň. Ta měla v Servette Ženeva snazšího soupeře a po dvou bezgólových remízách ho udolala po penaltách. Hlavní zprávou z postupového duelu je pro Viktorii fakt, že má v gólmanu Jedličkovi výborného Staňkova nástupce. Brankář, který v minulé sezoně hostoval v Bohemians, svůj tým několikrát v zápase podržel a v penaltách už zazářil naplno.

Předvedl, že má nervy jako špagáty, a jestli takhle bude pokračovat, může zaujmout nejen nového reprezentačního kouče Ivana Haška, ale také agenty evropských klubů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články