Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Cítím se určitě ve formě, hlásil Tvrdoň po další nule a chválil spoluhráče

Čtvrté čisté konto v soutěžních zápasech v řadě zapsal v úvodním utkání závěrečného 4. předkola Evropské ligy plzeňský brankář Marián Tvrdoň. Věří, že fotbalisté Viktorie po vítězství 1:0 nad Heart of Midlothian dokážou ve Skotsku vybojovat postup do hlavní soutěže.

Hearts nevyšel začátek sezony, v Plzni však sahali po remíze. "Zápas byl náročný. Mysleli jsme, že soupeř bude hrát trochu víc fotbal, ale chtěl jen uhrát dobrý výsledek. Málem se mu to podařilo, naštěstí jsme skórovali a lépe se nám pojede do Skotska. Byli jsme lepší, myslím, že jsme mohli dát více branek," řekl Tvrdoň.

"Věřil jsem do poslední minuty, že tam něco padne. Je to jen 1:0, ale aspoň to," poukázal na vlastní gól soupeře v samém závěru.

Mezi tyčemi Viktorie si moc nezachytal. "Utkání bylo psychicky náročné, ale s trenérem Kozáčikem jsme si říkali, že to bude o jedné dvou šancích. Soustředíme se, abych je chytil a kluky podržel. Ve druhé půli už to skvěle ubránili, byl jsem vždy připravený."

Plzeň měla pětiminutový výpadek v závěru prvního poločasu, kdy Tvrdoň zneškodnil dvě šance kanonýrovi Lawrenci Shanklandovi. "Byly to sice náročné situace, ale střely naštěstí ne extra uklizené. Nějak jsem si s tím poradil. Soupeř asi přišel s taktikou zatlačit na nás na konci půle, abychom nemohli odpovědět. Povedlo se mu to, ale víc pak už neměl, kluci zahráli fantasticky," ocenil gólman.

Odchovanec Nitry využil zranění Marina Jedličky a chopil se role jedničky. V předkolech a lize už vychytal pět utkání s čistým kontem. "Cítím se určitě ve formě, ale vychází to z celého týmu a důvěry trenérů. Zvedá mě, že si při šancích poradím a pomáhám klukům, stejně jako oni zase pomáhají mně."

Soupeři z Edinburghu se vymstilo zdržování. "Byli jsme překvapení, že je rozhodčí nechal celý zápas zdržovat, jejich taktika byla v tomto ohledu jasná. Tak se ale bojuje o Evropu, nemůžeme se na nikoho zlobit. Všechno tomu podřídili," konstatoval Tvrdoň.

Ve Skotsku se musí připravit v odvetě na dvacet tisíc fanoušků v hledišti. "Víme, že to bude bouřlivé, mám kontakty s hráči, co tam hráli. Víme, do čeho jdeme, ale když zamakáme a neinkasujeme, což nám poslední dobou vychází, tak to zvládneme a postoupíme," dodal Tvrdoň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články