Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Holoubek litoval promarněné první půle, druhý gól Paksu označil za absurdní

Po domácí remíze 2:2 s Paksem si trenér David Holoubek zoufal, že jeho svěřenci z Mladé Boleslavi nevytěžili více z převahy v první půli a naopak vlastními chybami vrátili soupeře v závěru do zápasu. Středočeši v úvodním utkání 4. předkola Konferenční ligy ještě v 80. minutě vedli, nakonec jim ale zachránil remízu až Tomáš Ladra gólem v sedmé minutě nastavení. Holoubek přiznal, že ho maďarský soupeř překvapil volbou základní sestavy, a zároveň ocenil střídání svého protějška Györgyho Bognára.

Trenér fotbalistů Mladé Boleslavi David Holoubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Český tým vedl po vlastním gólu Ákose Kinyika, ale v 80. a 85. minutě skóre otočili střídající Dániel Böde a Kristóf Papp. Hrdinou utkání se stal sedmatřicetiletý Böde. Majitel 25 reprezentačních startů skóroval 108 sekund po příchodu na hřiště a druhou branku připravil spoluhráči poté, co se na pravé straně uvolnil k centru a poslal přesný míč na zadní tyč.

"Úplný atlet to není, celé mi to přišlo absurdní," nechápal bezprostředně po utkání Holoubek, jak mohl urostlý útočník uspět proti přesile. "Když jsme dali na 1:0, tak jsem si myslel, že jsme schopní dát i další branky. Soupeř ale po našich chybách sám skóroval," mrzelo domácího kouče.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Paks

V závěru byl vyloučen Bence Lenzsér a z následného přímého kopu vyrovnal Ladra. "Tomáš má kopací techniku vytříbenou. Všechny kopy ze střední vzdálenosti má hodně dobré, umí si načíst brankářův pohyb. Jsem moc rád, že mu to tam padá, využíváme ho i u rohů a dalších standardních situací. Je to Boleslavák, má k městu i ke klubu vztah, pro nás je důležitý na hřišti i v kabině," chválil Holoubek.

Bývalý trenér Sparty nebo Liberce litoval, že jeho tým nešel do vedení dřív. Mrzela ho zejména velká šance Vasila Kušeje z 28. minuty. "První poločas jsme byli dominantní na míči, byly tam i nějaké šance. Bohužel jsme v zakončení byli nepřesní, ukvapení. To určilo ráz utkání, museli jsme pak dobývat velmi dobrou obranu soupeře," pokračoval Holoubek.

Střídající esa potěšila Bognára

Trenér úřadujících maďarských vicemistrů Bognár poslal do hry urostlé útočníky Bödeho s Barnou Tóthem až ve druhém poločase. Paks se přitom spoléhal po celý zápas na dlouhé míče, se kterými v úvodním dějství neměli domácí větší problémy.

"Dost mě to překvapilo. Všechna utkání, co jsem viděl, měli vepředu alespoň jednoho vysokého útočníka. Tohle pro nás byl signál, že budou organizovaně bránit z hlubšího bloku a chodit do rychlých protiútoků, což jsme zvládli velmi dobře. Střídání nakonec jejich trenérovi vyšla, dal tam dva vysoké útočníky a ti nás hodně zlobili, i když jsme na tenhle způsob hry byli připravení," zhodnotil kouč Středočechů.

Nedělní ligový duel s pražskou Slavií si Mladá Boleslav odložila, má tak nyní týden na přípravu před odvetou v Maďarsku. V případě postupu by si zahrála hlavní fázi evropského poháru po 19 letech. "Jsme v půlce, čeká nás velice těžký zápas ve venkovním prostředí. Musíme se na to maximálně dobře připravit," dodal Holoubek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články