Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Dvoubrankové vedení Brazilkám nestačilo, vítězství patří Australankám

Skupina C se na mistrovství světa zamotává. Na Stade de la Mosson v Montpellier totiž Brazílie prohrála s Austrálií 2:3. Úvodní gól vstřelila Marta z pokutového kopu a náskok zdvojnásobila spoluhráčka Cristiane, ale před přestávkou se postarala o korekci Caitlin Foordová, Chloe Logarzová srovnala a konečný výsledek stanovila vlastním gólem Monica.

Fotbalistky Austrálie se radují z vítězství nad Brazílií
zdroj: REUTERS autor: Jean-Paul Pelissier

Bývalá nejlepší hráčka světa Marta otevřela po necelé půlhodině skóre z penalty, kterou potvrdilo až video. Svou bilanci z MS rozšířila už na 16 gólů a zároveň se stala první fotbalistkou v historii, jež skórovala na pěti šampionátech.

Australanky nicméně pochopení pro rekordní zápis hvězdné soupeřky neměly. Na druhou trefu Cristiane totiž odpověděla v nastavení prvního poločasu důrazná Foordová a po změně stran výsledek otočily.

Jihoameričanky musely skousnout porážku v základní skupině mistrovství světa poprvé od roku 1995. Oba týmy mají proto po dvou střetnutích tři body stejně jako Itálie, kterou čeká druhý duel ve skupině v pátek proti Jamajce.

Ve skupině B Čína porazila Jihoafrickou republiku 1:0 a výsledek dal postupovou jistotu německému týmu. Úřadující olympijské šampionky mají po předchozích dvou výhrách před sebou ještě zápas s jihoafrickým nováčkem turnaje, ale už neskončí hůře než druhé. O postupové místo si v přímém souboji zahrají Španělsko a Čína.

Mistrovství světa fotbalistek ve Francii:

Skupina B: JAR - Čína 0:1 (0:1)

Skupina C: Austrálie - Brazílie 3:2 (1:2).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články