Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Držíme se naší strategie a Ronaldo je její součástí, tvrdí sportovní ředitel Juventusu

Nedělní porážka Juventusu 0:1 s nováčkem Serie A z Beneventa přinesl velkou kritiku na trenéra i hvězdy Juventusu. Ale sportovní ředitel klubu Fabio Paratici si stojí za svým. "Výkon neodpovídal našim standardům, máme dva týdny na analýzu, ale jeden zápas nezmění pohled na naši strategii," konstatoval s tím, že Cristiana Ronalda chtějí udržet v Juventusu. "Je to nejlepší hráč na světě," dodal.

Cristiano Ronaldo
zdroj: AP autor: Marco Alpozzi

Šestatřicetiletý portugalský útočník stejně jako trenér Andrea Pirlo podle Paraticiho figurují i v budoucích plánech "Staré dámy".

Benevento, které je v tabulce šestnácté sem bodů nad čarou sestupu, vyhrálo v Turíně ligový zápas až na dvanáctý pokus. "Hodiny bychom se tu mohli snažit přijít na to, co stálo za tak negativním výkonem. Během reprezentační pauzy máme dva týdny na pečlivou analýzu a promyšlení všeho, ale faktem zůstává, že výkon neodpovídal našim standardům a jsme jím zklamaní," řekl Paratici v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

Vítěz devíti předchozích ročníků Seria A momentálně ztrácí z třetí pozice už deset bodů na vedoucí Inter Milán. V Lize mistrů vypadl v osmifinále s Portem a Ronaldo schytal kritiku, protože při rozhodujícím gólu z přímého kopu v prodloužení se ve zdi otočil zády a míč mu prošel mezi nohami. Pak se začalo spekulovat o jeho budoucnosti v klubu. "Rozhodli jsme se Cristiana Ronalda udržet. Je to nejlepší hráč na světě," uťal Paratici dohady.

"Na začátku minulé sezony jsme odstartovali projekt a jeden zápas nezmění náš pohled nebo strategii. Pokračujeme v nastavené linii a máme velkou radost z toho, co jsme doposud udělali. Budeme pokračovat ve zlepšování," prohlásil osmačtyřicetiletý Ital.

Pirlo se ve svém prvním trenérském angažmá také nemusí o místo bát. "S předchozími trenéry jsme nebyli nespokojení, rozhodli jsme se je vyměnit z jiných důvodů. Stejně jako porážka ani vítězství klubový projekt nezmění. Když se dohodneme na koncepci, dovedeme ji až do konce," konstatoval Paratici.

"Pokud se budeme bavit jenom o výsledcích, existují kluby, které procházely sedm, osm nebo deset let přestavbou a nic během ní nevyhrály a ani nepoložily žádné základy. Lidé si to možná ani neuvědomují, protože jsme pořád vyhrávali, ale za poslední roky jsme provedli mnoho změn, několikrát jsme snížili věkový průměr kádru, abychom vybudovali úspěšnou budoucnost," uvedl Paratici.

Podle něj klub v minulosti už několikrát slyšel o tom, že jeho éra končí. "Například po porážce s Galatasarayem Istanbul, konci trenéra Conteho, berlínském finále Ligy mistrů v roce 2015, začátku uplynulého ročníku, kdy jsme ztráceli deset bodů na čelo, nebo když jsme Allegriho nahradili Sarrim atd. Přesto jsme pořád vyhrávali. Když přestavujete tým, stane se, že nevyhrajete všechno najednou. Je to ale součást procesu," řekl bývalý hráč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články