Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ronaldova "zeď" pod palbou kritiky. Bojí se míče, neodpustitelné, sepsul ho Capello

Jeho sen o vítězství v Lize mistrů s Juventusem se zase rozplynul dřív, než mohl dostat reálné obrysy. Navíc Cristiano Ronaldo se po osmifinálovém vyřazení od Porta dostal pod palbu ostré kritiky. Důvod? Chování ve zdi, díky kterému v prodloužení hosté vstřelili klíčovou branku, na které turínský gigant už nedokázal zareagovat. "Neodpustitelné," pustil se do portugalské hvězdy například slavný trenér Fabio Cappello.

Zklamaný Cristiano Ronaldo
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Kritický moment přišel ve 115. minutě zápasu za stavu 2:1 pro Juventus, kdy zápas směřoval pomalu a jistě k penaltám. Porto mělo standardní situaci z uctivé vzdálenosti, která nevypadala příliš nebezpečně. Jenže zeď v čele s Ronaldem se nepochopitelně rozestoupila. Pětinásobný vítěz Zlatého míče se navíc otočil k míči zády a rána Sérgia Oliveiry díky tomu skončila přesně u tyče.

Domácí sice ještě dokázali vstřelit branku a vyhrát 3:2, avšak po prohře 1:2 z prvního utkání postoupil dál portugalský outsider. "Konečně jsme našli něco, co Ronaldo nedokáže. A to stát pořádně ve zdi," glosoval to na Twitteru bývalý anglický reprezentant Gary Lineker.

Trenér Fabio Cappello byl při kritice mnohem tvrdší. "Je to neodpustitelná chyba. Za mých časů šli do zdi hráči, kteří se nebojí balonu. Tito se ho naopak báli, odskočili a ještě se otočili," pustil se do Ronalda a spol. zkušený kouč. Další obránce Jamie Carragher zase doplnil, že se Ronaldo zachoval "jako školák".

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus - Porto

Domácí tohle vyřazení mrzelo o to víc, protože hráli od 54. minuty po vyloučení Taremího v početní výhodě. Díky dvěma Chiesovým gólům eliminovali předchozí Oliveirovu trefu z první půle a mohli sami několikrát rozhodnout. Jenže po druhé trefě osmadvacetiletého Portugalce stihli dát už jen jeden gól, který k postupu nestačil.

"Máme vybrané hráče, kteří mají jít do zdi. Nikdy předtím se nestalo, že by se otočili zády. Možná si mysleli, že je to daleko od brány a necítili nebezpečí. Byla to však chyba," uvedl po zápase pro Sky Sport Italia trenér Andrea Pirlo.

"Bude pár dní trvat, než tenhle zápas dostaneme z hlavy. Musíme ale do těch dalších jít se správným nastavením a uvědomit si, že je pořád jen březen. Pořád máme čas, abychom se posunuli výš v tabulce Serie A," doplnil.

Pro bývalého elitního záložníka je angažmá v Juventusu první velkou trenérskou štací, před startem sezony nahradil odvolaného Maurizia Sarriho. Ten sice minulý rok získal pro "Starou dámu" devátý italský titul v řadě, avšak doplatil právě na brzké vyřazení z Ligy mistrů: v osmifinále s Lyonem. Pirlo od příchodu vyhrál domácí Superpohár, v lize je však Juventus až třetí s desetibodovou ztrátou na Inter Milán.

"Nevím, proč byl Sarri vyhozen. Jsem však trenér Juventusu a byl jsem angažován do projektu na delší období, takže to neřeším," uvedl. "Samozřejmě nemohu být tento týden spokojen, protože jsem si tak přál, abychom zůstali v Lize mistrů. Teď jsme však v situaci, kdy můžeme na pracovat na některých aspektech naší hry a vylepšovat je, na což jsme dosud neměli moc času," dodal Pirlo.

Porto naopak slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů podruhé za poslední tři roky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články