Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Dortmund pomáhá v boji s koronavirem, severní tribunu změnil na zdravotnické centrum

Pomocnou ruku nabízí během pandemie koronaviru i fotbalový klub Borussia Dortmund. Ve spolupráci s městskou lékařskou organizací totiž přeměnil severní tribunu největšího stadionu v Německu na zdravotnické centrum, kam budou moci chodit lidé s podezřením na nákazu nemocí COVID-19.

Signal Iduna Park v Dortmundu
zdroj: imago sportfotodienst autor: H. Blossey

"Náš stadion je symbolem města, opěrným bodem pro téměř každého v Dortmundu a okolí. Díky svým technickým podmínkám, prostorovému uspořádání a infrastruktuře je ideálním místem pro aktivní pomoc lidem, kteří jsou potenciálně infikováni koronavirem, nebo mají symptomy," uvedl šéf Borussie Hans-Joachim Watzke.

Je nám líto, video expirovalo.
Stadion Dortmundu se změnil v koronavirové centrum pomoci

Nové ambulantní místo ve čtvrtém patře Signal Iduna Parku, jak se aréna pro více než 80 tisíc lidí jmenuje, bude pacientům s COVID-19 k dispozici denně od 12 do 16 hodin.

Uleví tím mimo jiné prvnímu koronavirovému centru ve městě na severní klinice, kde za týden ošetřili více než 1000 lidí. 

"Jasně, nápad se může zdát zpočátku neobvyklý – jít s horečkou a problémy s dýchacími cestami na stadion. Ve skutečnosti tu však máme optimální podmínky," řekl lékař Dirk Spelmeyer.

Zdroj
ČT sport, ČTK, bvb.de

Hlavní zprávy

Nejčtenější články