Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Plasťák" na tribuně pomůže. Mönchengladbach má originální nápad

Je možné, že se Bundesliga dohraje bez diváků. Fanoušci Borussie Mönchengladbach už našli originální řešení. Začali vyrábět vlastní plastové podobizny v životní velikosti, které po restartu přerušené soutěže umístí na tribuny. Navíc část peněz z výroby jde na charitu.

Bundesliga se možná dohraje bez diváků
zdroj: ČTK/DPA

Jeden plastový a nepříznivému počasí odolný dvojník vyjde na 19 eur. Dvě eura z každého prodaného kusu jdou na pomoc malému chlapci Benovi, který trpí spinální svalovou atrofií. Další část peněz zase pomáhá sedmi zaměstnancům fan klubu, kterým hrozí, že pokud se nezačne hrát, přijdou o práci.

"Zbytek jsou náklady na výrobu, které pro změnu pomáhají dvěma malým firmám v Mönchengladbachu, které by jinak musely zavřít. Nic na tom nevyděláváme, ale až tahle 'válka' skončí, tak budeme mít zajímavou vzpomínku. Nemáme ani žádný konkrétní cíl, ale očekávám, že by se jich mohlo prodat několik tisíc," řekl mluvčí fan klubu Thomas Weinmann.

Německá bundesliga byla kvůli pandemii koronaviru stejně jako většina soutěží ve světě přerušena. A jak dnes oznámilo vedení prvních dvou nejvyšších lig, nebude se hrát minimálně do konce dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články