Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kadeřábek dodržuje v Německu i tuzemská opatření a říká: Česko je nastavilo výborně

Kromě individuálního běhání v lese nevychází Pavel Kadeřábek víceméně z domu a poctivě dodržuje bezpečnostní pravidla. Obránce bundesligového Hoffenheimu sice připouští, že mu schází kontakt s kabinou a s míčem, ale uvědomuje si, že zdraví je na prvním místě. Dále předpokládá, že v Německu udělají vše pro to, aby se přerušená soutěž dohrála.

Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu uniká s míčem v utkání s Norimberkem
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Uwe Anspach

"Ještě minulý týden jsme měli možnost se omezeně připravovat v tréninkovém centru ve skupinách po čtyřech nebo pěti. Moc kluků to ovšem nevyužívalo, ani já. Raději jsem zůstal doma a plnil jsem si individuální plán," řekl Kadeřábek.

"V neděli večer vydala kancléřka Merkelová další opatření a zakázala shromáždění více než dvou lidí. Tím už je vše passé a trénujeme samostatně všichni. Psal jsem si třeba s Theem (Gebre Selassiem) a ti to mají v Brémách stejně," dodal sedmadvacetiletý bek.

O bezpečnostních opatřeních proti koronaviru v tuzemsku:

Myslím, že Česko to nastavilo výborně a brzy, naprosto s tím souhlasím.

Přestože v Německu dosud platila v boji s pandemií koronaviru mírnější nařízení než v jiných zemích, snaží se Kadeřábek dodržovat i česká pravidla.

"Každá země to má jinak, nechci se úplně pouštět do hodnocení. Každopádně my se s manželkou a dcerou snažíme dodržovat německá i česká pravidla. Myslím, že Česko to nastavilo výborně a brzy, naprosto s tím souhlasím. Používáme roušku, která v Německu zatím povinná není. Minulý týden jsem s ní moc lidí nepotkal, ale v tomto už ji řada z nich měla," vysvětlil.

U nikoho z klubu zatím podezření na nákazu není. "To by nás poslali do karantény, všichni jsme v pořádku. Do mého blízkého okolí se to zatím naštěstí nedostalo."

Pavel Kadeřábek slaví s Christophem Baumgartnerem
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst

Ven z domu vychází sparťanský odchovanec zcela minimálně. Sem tam zamíří do obchodu pro mýdlo a pro toaletní papír, kterého je v obchodech nedostatek. "Sháněl jsem ho snad 14 dní. Nakonec jsem našel v supermarketu, ale na každého bylo jen jedno balení," popsal.

Jinak se z domu dostane pouze v momentu, když si jde do lesa zaběhat. "Vezmu auto, za pět minut jsem za městem a skočím do lesa, abych nikoho nepotkal. Tam nikdo není. Hodinku běhám a pak jedu zpět," upozornil Kadeřábek.

Posilovací část tréninkového plánu plní doma. "Cvičím s vlastní vahou a každý hráč navíc dostal pomůcky jako expandery a gumy. Mám doma také spinningové kolo."

Je mu však jasné, že běhání a posilování nemohou nahradit trénink s míčem. "Strašně mi chybí sranda v kabině, na tréninku a podobně, ale nejvíc mi chybí balon. Jako byste měli měsíc a půl dovolené, přijedete z ní a dva tři týdny se dostáváte do formy," prohlásil.

Bundesliga je stejně jako další soutěže přerušená. Hoffenheimu patří deváté místo se ztrátou dvou bodů na pohárové pozice.

O Bundeslize:

Jakmile bude jen malá šance, budou se snažit ligu dohrát, třeba i bez diváků.

"Je strašně těžké něco říkat dopředu. Neví se, co bude zítra, za měsíc. Ale myslím, že budou tlačit na to, aby se to dohrálo. Jsou v tom hrozně velké peníze. Jde o televizní práva, pro kluby jsou to největší peníze. Nebudou tlačit na pilu za každou cenu, hlavní je samozřejmě zdraví. Ale jakmile bude jen malá šance, budou se snažit ligu dohrát, třeba i bez diváků. Nějak to prostě naplánovat do jednoho měsíce rychle za sebou," mínil Kadeřábek.

Zatím vůbec neřešil, zda klub kvůli ztrátám v době koronavirové krize nepožádá hráče o to, aby akceptovali dočasné snížení platů. "Abych pravdu řekl, nikoho jsem se na to ani neptal, vůbec mě to nezajímalo. Pokud něco takového nastane, problém s tím nebude. Všichni teď řešíme jiné a mnohem podstatnější věci, jde o zdraví."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články