Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dortmund otočil s Hoffenheimem a na Bayern opět ztrácí osm bodů

Berlín - Na čele bundesligy se od Nového roku odstup Dortmundu od Bayernu nezměnil. Jinak tomu není ani po 23. kole, Borussia otočila utkání s Hoffenheimem a vyhrála 3:1. Bayern v sobotu zvítězil ve Wolfsburgu 2:0. Až v šestém utkání v novém roce se fotbalistům Herthy Berlín povedlo v bundeslize zvítězit. V Kolíně nad Rýnem vyhráli 1:0 a pojistili si třetí místo v tabulce zaručující postup do Ligy mistrů.

Utkání Dortmund - Hoffenheim
zdroj: DPA autor: Bernd Thissen

Souboj druhého Dortmundu s předposledním Hoffenheimem měl překvapivý průběh, když v 25. minutě vstřelil svůj druhý gól v sezoně záložník hostů Rudy, který dnes slaví 26. narozeniny. První trefu v tomto bundesligovém ročníku si Rudy připsal v září právě proti Borussii.

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Tuchel záložníka Gündogana a ten po chvíli na hřišti nastřelil tyč. Oslavu Rudymu pokazil zákrok z 58. minuty, kdy zezadu fauloval unikajícího Aubameyanga a dostal rovnou červenou kartu.

Přesilovku Dortmund v závěrečné desetiminutovce využil k obratu. Nejprve se prosadil Mchitarjan, pět minut před koncem dokonal zvrat střídající Ramos a pojistku v nastavení přidal 22. gólem v sezoně Aubameyang. Borussia zvítězila potřetí v řadě. Hoffenheim zůstal předposlední o tři body za Brémami, které se nacházejí na barážové šestnácté pozici.

I druhý souboj obhájce titulu a úřadujícího vicemistra v německé fotbalové lize ovládl Bayern Mnichov. Po zářijovém vítězství nad Wolfsburgem 5:1 tentokrát vyhrál na jeho hřišti "jen" 2:0.

Zatímco na podzim se postaral o všechny góly Bayernu polský kanonýr Lewandowski, dnes se spokojil s jedním zásahem. Po Comanově vedoucí brance z 66. minuty o chvíli později pojistil vítězství hostů svou 23. brankou v sezoně, kterou si upevnil vedení v tabulce střelců.

Wolfsburg v této sezoně sleduje čelo tabulky zpovzdálí, na osmé příčce má o polovinu bodů méně než Bayern. Zachraňující se Brémy odvrátily porážku s nováčkem Darmstadtem v 89. minutě, kdy se trefil kanonýr Pizarro. Pro peruánského útočníka to byl 183. bundesligový gól, kterým v historické tabulce předstihl na pátém místě Ulfa Kirstena. Za Werder, který už popáté za sebou nedokázal vyhrát, odehrál celý zápas český obránce Theo Gebre Selassie.

Utkání Kolín nad Rýnem - Hertha
zdroj: ČTK/AP

Hertha vyhrála poprvé od 20. prosince díky brance Vedada Ibiševiče, jenž dal před koncem prvního poločasu sedmý gól v sezoně. Hertha má před víkendovými zápasy čtyřbodový náskok na čtvrtý Leverkusen a pátý Mönchengladbach.

V Augsburgu se jako první radoval Mönchengladbach, když svůj desátý gól v sezoně dal nejlepší střelec Borussie Raffael. Domácí ale dvěma slepenými brankami z 50. a 53. minuty skóre otočili. Po Verhaeghově centru z pravé strany se hlavou prosadil Finnbogason, následně se k odraženému míči dostal Caiuby a dokonal obrat.

Hosté na vyrovnávací gól dlouho nečekali, už v 55. minutě o dělbě bodů rozhodl Johnson. V závěru trefil Finnbogason tyč. Domácí záložník Jan Morávek odehrál první poločas. Mönchengladbach dosud nedokázal v bundeslize v Augsburgu zvítězit, jediný triumf si připsal v březnu 2008 v druhé nejvyšší soutěži.

Mohuč rozhodla o výhře nad Leverkusenem v úvodní hodině hry, kdy se dvakrát prosadil Malli a jeden gól přidal Córdoba. Čestnou branku hostů dal v 65. minutě Hernández, který ve svých prvních 19 bundesligových zápasech zaznamenal 14 zásahů, což se naposledy povedlo v sezoně 2004/05 slovenskému fotbalistovi Marku Mintálovi v dresu Norimberku.

Šanci posunout se na čtvrté místo nevyužilo Schalke, které remizovalo ve Frankfurtu bez branek a zůstalo sedmé. Celek z Gelsenkirchenu potřetí v řadě nevyhrál, Eintracht má ještě o dva zápasy delší sérii bez tříbodového zisku.

Výsledky 23. kola bundesligy

Kolín nad Rýnem - Hertha Berlín 0:1 (43. Ibiševič), Augsburg - Mönchengladbach 2:2 (50. Finnbogason, 53. Caiuby - 33. Raffael, 55. Johnson), Dortmund - Hoffenheim 3:1 (80. Mchitarjan, 85. Ramos, 90.+2 Aubameyang - 25. Rudy), Mohuč - Leverkusen 3:1 (14. a 58. z pen. Malli, 32. Córdoba - 65. Hernández), Brémy - Darmstadt 2:2 (33. Ujah, 89. Pizarro - 44. Wagner z pen., 82. Sulu), Hamburk - Ingolstadt 1:1 (7. Drmic - 61. Hinterseer), Stuttgart - Hannover 1:2 (18. Werner - 32. a 84. Schulz), Wolfsburg - Bayern Mnichov 0:2 (66. Coman, 74. Lewandowski), Eintracht Frankfurt - Schalke 0:0. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články