Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Dortmund nezaváhal proti Leverkusenu, Bayern si poradil s Darmstadtem

Mnichov - Borussia Dortmund zvítězila ve 22. kole německé Bundesligy na hřišti Bayeru Leverkusen 1:0 a udržela se v osmibodovém závěsu za vedoucím Bayernem Mnichov. Úřadující mistr otočil zápas s Darmstadtem a zvítězil 3:1. Pavel Kadeřábek oslavil vítězství Hoffenheimu 3:2 nad Mohučí, na kterém se podílel asistencí. Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě remizovala s Wolfsburgem 1:1.

Pierre-Emerick Aubameyang
zdroj: ČTK/DPA/Marius Becker

O výsledku duelu Dortmundu s Leverkusenem rozhodl v 64. minutě Aubameyang. Na konci rychlého protiútoku poslal Durm přihrávku před prázdnou bránu a gabonský kanonýr vstřelil 31. soutěžní gól v sezoně. V bundeslize jich má na kontě 21, o jeden méně než lídr tabulky střelců Lewandowski z Bayernu.

Poté se ale více než deset minut nehrálo. Domácímu trenérovi Rogeru Schmidtovi se nelíbilo, že Dortmund na začátku gólové akce rozehrál přímý kop o několik metrů dál, než došlo k zákroku Kiesslinga. Rozhodčí Felix Zwayer sice kouče vykázal na tribunu, jenže Schmidt odmítl lavičku opustit. Zwayer proto poslal oba týmy do šaten a pokračovalo se až o několik minut později.

Schmidt už se na lavičku nevrátil. Jeho tým ale mohl v úplném závěru vyrovnat, do velké šance se po akci Bellarabiho dostal Javier Hernández, jenže z deseti metrů zamířil těsně vedle.

Prohru Leverkusenu nevyužilo Schalke, které také bojuje o postup do Ligy mistrů, doma ale jen remizovalo se Stuttgartem 1:1. Boj o umístění v první čtyřce je za Bayernem a Dortmundem velmi vyrovnaný. Třetí Herthu Berlín a sedmou Mohuč dělí tři body. Schalke patří šestá příčka.

Bayern musel otáčet

Bayern byl sice podle očekávání v duelu s Darmstadtem aktivnějším týmem, inkasoval však jako první. Po Siriguově centru se hlavou prosadil Wagner, který si připsal osmou trefu v sezoně. Úřadující mistr v domácí Allianz Areně inkasoval po 587 minutách a do šaten o poločasové přestávce šel za nepříznivého stavu poprvé od září, kdy stejným poměrem prohrával s Wolfsburgem. Tehdy ale nakonec vyhrál díky pěti brankám Lewandowského 5:1.

A také proti nováčkovi soutěže se Bayernu podařilo obrátit skóre, tentokrát se o to postaral Müller, jenž dal dvě branky. Na konečných 3:1 pak upravil Lewandowski, který s 22 góly vede tabulku bundesligových střelců o dva zásahy před Aubameyangem z Dortmundu.

Arjen Robben s Thomasem Müllerem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Hoffenheim ukončil proti Mohuči sérii pěti zápasů bez výhry. V druhém poločase se od stavu 1:1 dvakrát prosadil Uth, jemuž na druhou trefu přihrál Kadeřábek. Bývalý obránce pražské Sparty si s míčem seběhl z pravé strany do vápna a předložil čtyřiadvacetiletému útočníkovi přesný pas před Kariusovu branku. Za hosty už pouze zkorigoval Samperio.

Největší šanci prvního poločasu utkání Hertha - Wolfsburg měl Darida, který po Kalouově přihrávce do vápna jen těsně minul Casteelsovu branku. Do vedení se ale po přestávce dostali hosté, když si na Vieirinhův pas z druhé vlny naběhl Schäfer a pohotově zakončil. Vedení "Vlkům" ale vydrželo pouhých sedm minut, následně se trefil Kalou a oslavil 11. gól v sezoně. V závěru mohl o vítězství hostů rozhodnout Gustavo, trefil však pouze tyč a Hertha tak remizovala ve čtyřech z posledních pěti duelů.

Zatímco předposlední Hoffenheim získal důležité tři body v boji o záchranu, Brémy, nacházející se na barážové 16. pozici, podlehly v Ingolstadtu 0:2. Celý zápas odehrál bek Werderu Theodor Gebre Selassie. Na páté místo se posunul Mönchengladbach, který díky Dahoudově gólu z deváté minuty porazil v derby Kolín nad Rýnem 1:0.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Eintracht Frankfurt - Hamburk 0:0, Bayern Mnichov - Darmstadt 3:1 (49. a 71. Müller, 84. Lewandowski - 26. Wagner), Hertha Berlín - Wolfsburg 1:1 (60. Kalou - 53. Schäfer), Hoffenheim - Mohuč 3:2 (68. a 76. Uth, 13. Amiri - 11. Córdoba, 78. Samperio), Ingolstadt - Brémy 2:0 (12. Hübner, 90. Hinterseer z pen.), Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 1:0 (9. Dahoud), Leverkusen - Dortmund 0:1 (64. Aubameyang), Hannover - Augsburg 0:1 (14. Ku Ča-čchol), Schalke - Stuttgart 1:1 (14. Belhanda - 74. Harnik).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články