Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Bayern si poradil v Augsburgu, Daridova Hertha nestačila na Stuttgart

Berlín - Bayern zvládl utkání v Augsburgu i díky dvěma gólům Lewandowského a zvítězil 3:1. Mnichov tak stále drží osmibodový náskok před druhým Dortmundem, který zaznamenal hubenou výhru 1:0 v duelu s poledním celkem tabulky Hannoverem. Hertha Berlín prohrála ve Stuttgartu 0:2 a na třetím místě ji nahradil Leverkusen, který otočil zápas v Darmstadtu a zvítězil 2:1.

Slavící fotbalisté Bayernu Mnichov
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

Lewandowski navázal na skvělou formu z úvodu roku. Polský útočník se poprvé prosadil v Augsburgu po čtvrthodině hry, kdy se po Müllerově přihrávce obtočil kolem obránce a poslal míč přesně k tyči.

Bayern byl i po vedoucím gólu jasně lepší a jen špatná produktivita mu bránila ve vstřelení více gólů. Nakonec se po hodině hry dočkal opět Lewandowski, který využil rychlého protiútoku, do nějž ho přesnou přihrávkou poslal Thiago Alcantara. Lewandowski se od začátku roku trefil pošesté, přičemž nastřílel všechny ligové branky svého týmu. Tuto bilanci přerušil až v 78. minutě Thomas Müller, který zvýšil na 3:0.

Augsburgu se sice zásluhou Raúla Bobadilly povedlo čtyři minuty před koncem snížit, ale i tak o vítězství Bayernu nebylo pochyb. Ve druhém nedělním zápase zvítězil Hamburk nad Borussií Mönchengladbach 3:2 a odskočil Brémám, jimž patří barážová šestnáctá pozice, na rozdíl šesti bodů. Naopak v minulé sezoně třetí Gladbach je až sedmý, i když na třetí Leverkusen ztrácejí svěřenci Andrého Schuberta jen tři body.

Dortmund nastoupil do zápasu s Hannoverem bez svého nejlepšího střelce Aubameyanga a možná i kvůli jeho absenci se prosadil až v 57. minutě. Mchitarjan převzal míč na středové čáře, proběhl s ním až k pokutovému území hostů a přesně zakončil. Arménský reprezentant se v této sezoně přímo podílel na 17 gólech: osm vstřelil a na devět přihrál. Borussia doma v tomto bundesligovém ročníku dosud neprohrála.

Stuttgart proti Hertě potvrdil současnou formu, už popáté v řadě zvítězil a bodoval v posledních sedmi zápasech. Na výhře 2:0 se brankami podíleli Dié a Kostič. Hertha nenavázala na předchozích šest zápasů, ve kterých dosáhla alespoň na bod, pomoci jí k němu nemohl zraněný nejlepší střelec týmu Kalou. Útočník vítězného celku Jan Kliment do zápasu nezasáhl.

Leverkusen se musel v Darmstadtu obejít bez zraněného útočníka Hernándeze a na hřišti nováčka navíc od 28. minuty ztrácel. Rosenthalovu střelu gólman Leno vyrazil pouze nad sebe, důrazný útočník Wagner míč dorazil do branky Bayeru a oslavil sedmou trefu v sezoně.

V 62. minutě ale hostům k vyrovnání pomohl stoper Darmstadtu Sulu, který za záda vlastního gólmana odhlavičkoval Calhanoglův přímý kop. Obrat dokonal o čtvrt hodiny později po protiútoku Brandt a Leverkusen pošesté v řadě bodoval.

Důležitý souboj o záchranu mezi Brémami a Hoffenheimem skončil nerozhodně 1:1. Za domácí odehrál celý zápas obránce Theodor Gebre Selassie, na druhé straně sledoval duel pouze z lavičky Pavel Kadeřábek, jenž se do sestavy nového kouče Juliana Nagelsmanna nevešel. Wolfsburg ukončil sérii sedmi zápasů bez výhry, když Ingolstadt díky dvěma brankám v prvním dějství porazil 2:0. 

Mohuč vedla nad Schalke od 33. minuty gólem nováčka mezi bundesligovými střelci Bussmanna, ale po 31 sekundách druhého poločasu je o náskok připravil Maročan Belhanda, který se také trefil v lize poprvé. Obrat se ale hostům nepodařil a Baumgartlingerova hlavička je připravila o možnost zaútočit na třetí místo v tabulce, znamenající přímou kvalifikaci do Ligy mistrů. Na Herthu Berlín ztrácejí oba týmy před víkendovými zápasy dva body.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:

Mohuč - Schalke 2:1 (33. Bussmann, 79. Baumgartlinger - 46. Belhanda), Brémy - Hoffenheim 1:1 (13. Djilobodji - 10. Kramarič), Darmstadt - Leverkusen 1:2 (28. Wagner - 62. vlastní Sulu, 77. Brandt), Dortmund - Hannover 1:0 (57. Mchitarjan), Stuttgart - Hertha Berlín 2:0 (51. Dié, 84. Kostič), Wolfsburg - Ingolstadt 2:0 (29. Draxler, 39. Knoche), Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 3:1 (29. Gerhardt, 57. Heintz, 72. Modeste - 24. Meier), Hamburk - Mönchengladbach 3:2 (38. vlastní Hinteregger, 41. Rudnevs, 80. Iličevič - 14. Johnson, 88. Raffael), Augsburg - Bayern Mnichov 1:3 (86. Bobadilla - 15. a 62. Lewandowski, 78. Müller).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články