Hoffenheim se dál trápí, Bayern i Dortmund remizovaly

Berlín - Ani Bayern ani Dortmund nedokázal využít zaváhání svého soupeře. Dortmund jen remizoval na hřišti Herthy Berlín, která pokračuje ve výborné sezoně. Svěřenci Pála Dárdaiho sice nevyhráli poslední tři utkání, v domácím prostředí ale udrželi remízu 0:0 s letos výborně hrajícím Dortmundem a zůstávají na třetím místě. Bayern shodným skóre uhrál bod na hřišti Leverkusenu. Fotbalisté Hoffenheimu prohráli s Darmstadtem 0:2 a zůstali v sestupovém pásmu. Na šestnácté místo, které zaručuje alespoň baráž o udržení, ztrácejí pět bodů. Naopak nováček z Darmstadtu se posunul už na 11. příčku.

Utkání Hertha Berlín - Dortmund
zdroj: DPA autor: Kay Nietfeld

V prvním poločase souboje třetí Herthy s druhým Dortmundem se oba týmy prezentovaly spíš opatrným fotbalem. Největší šanci měl domácí obránce Brooks, hlavou ale těsně minul branku.

Po změně stran začala Borussia více kontrolovat hru, chyběl jí ale větší tah na branku. Do velké příležitosti se na druhé straně dostal z protiútoku útočník Herthy Kalou, svůj pokus ale nesměroval vedle tyče Bürkiho brány. Zápas na tribuně sledoval také bývalý trenér Chelsea José Mourinho.

První vážnější šanci duelu Leverkusen-Bayern viděli fanoušci v BayAreně až v 53. minutě, domácí útočník Hernández ale minul branku. Poté začali tlačit hosté, šest minut před koncem ale dostal Alonso druhou žlutou kartu a Bayern nedokázal zápas rozhodnout. Oba týmy popáté v řadě bodovaly.

Wolfsburg se v 23. minutě duelu na půdě Schalke dostal do velké šance, Vierinha ale trefil pouze břevno a od té doby úřadovali domácí. Hned vzápětí se trefil Huntelaar a se 74 góly se osamostatnil na druhém místě klubové tabulky bundesligových střelců. Před ním je pouze Klaus Fischer se 182 zásahy. Na 2:0 zvýšil ještě v prvním poločase z přímého kopu Geis.

Definitivní pojistku pro domácí přidal v závěru utkání Schöpf, který vstřelil svůj první bundesligový gól. Wolfsburg posedmé za sebou nedosáhl na výhru a z deseti venkovních zápasů získal pouhých šest bodů. Augsburg poprvé po sedmi duelech prohrál, když ztratil vedení v Ingolstadtu a podlehl 1:2. Záložník hostů Jan Morávek odehrál posledních 29 minut.

Domácí Mönchengladbach vstoupil do utkání s Brémami lépe a ve 12. minutě se díky trefě Larse Stindla ujal vedení. Po půlhodině zvýšil na 2:0 Dán Andreas Christensen, jenž zaznamenal premiérovou branku v bundeslize. Když tentýž hráč přidal ve druhé půli třetí gól Borussie, zdálo se být rozhodnuto.

V 56. minutě ale snížil z penalty Claudio Pizzaro, který v jubilejním 400. bundesligovém utkání zaznamenal už 182. gól, a Werder ožil. Jeho naděje však utnul z penalty na druhé straně Raffael a debakl zpečetil povedenou dalekonosnou střelou Nor Haavard Nordtveit.

Darmstadt zahrozil v duelu s Hoffenheimem už v páté minutě, kdy po rohovém kopu trefil Rajkovič břevno. Pak sice byl ve velké šanci domácí Kramarič, jenže jeho střela z malého vápna byla zblokována. Ve 33. minutě se naopak po dalším rohu dostal k hlavičce Sulu a otevřel skóre. I druhá branka padla po rohovém kopu. Hoffenheim sice ubránil první centr, po něm ale míč do vápna vrátil Kempe, Rajkovič byl u míče dřív než Kadeřábek a výhru Darmstadtu pojistil.

Výsledky 20. kola bundesligy

Mönchengladbach - Brémy 5:1 (31. a 50. Christensen, 12. Stindl, 70. Raffael z pen., 87. Nordtveit - 56. Pizarro z pen.), Eintracht Frankfurt - Stuttgart 2:4 (52. Meier, 90. Huszti - 27. Gentner, 45.+1 Didavi, 65. Niedermeier, 76. Kostič z pen.), Hannover - Mohuč 0:1 (24. Samperio), Hertha Berlín - Dortmund 0:0, Ingolstadt - Augsburg 2:1 (59. Matip, 85. Hartmann z pen. - 14. Stafylidis), Schalke - Wolfsburg 3:0 (24. Huntelaar, 35. Geis, 87. Schöpf), Leverkusen - Bayern Mnichov 0:0, Hamburk - Kolín nad Rýnem 1:1 (47. N. Müller - 41. Zoller), Hoffenheim - Darmstadt 0:2 (33. Sulu, 85. Rajkovič).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články