Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Diego Costa přestupuje do Chelsea za více než miliardu korun

Londýn - Chelsea podle očekávání získala útočníka Atlétika Madrid Diega Costu. Ten se tak stal druhou letní posilou londýnského klubu, těsně před startem mistrovství světa již kádr posílil Cesc Fábregas z Barcelony. Přestupní částka činí podle serveru Transfermarkt.de 40 milionů eur (cca 1,1 mld. korun), na Costu se vztahovala výkupní klauzule.

Diego Costa
zdroj: ČTK/AP

Pětadvacetiletý útočník byl blízko přestupu do Chelsea několik týdnů, už na začátku června ještě před startem světového šampionátu v Brazílii prošel v Londýně lékařskou prohlídkou. Dnes "Blues" jeho příchod definitivně dotáhli.

Brazilský rodák Costa nastřílel v uplynulém ročníku 35 gólů v 44 zápasech a výrazně se zasloužil o první španělský titul pro Atlético po osmnácti letech. V lize dal 27 branek a zaostal jen za největšími hvězdami soutěže Cristianem Ronaldem z Realu Madrid a Lionelem Messim z Barcelony. Navíc pomohl Atléticu do finále Ligy mistrů.

Na světovém šampionátu ale zůstal Costa za očekáváním, když ani jednou neskóroval. Před loňským ročníkem přitom ve své kariéře nevstřelil v žádné sezoně více než 10 ligových branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články