Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nejdražší obránce? David Luiz míří z Chelsea do PSG

Londýn – Bleskový přestup s puncem rekordní sumy – Brazilec David Luiz odejde z Chelsea do týmu francouzského mistra Paris St. Germain. Podle britských médií se přestupní částka pohybuje mezi 40 a 50 miliony liber (1,36 až 1,7 miliardy korun), což by ze sedmadvacetiletého reprezentanta udělalo nejdražšího obránce v historii.

David Luiz
zdroj: Getty Images autor: Clive Rose

Chelsea ani PSG finanční stránku přestupu nekomentovaly. Podle londýnských funkcionářů jsou obě strany dohodnuty, Luizovi zbývá domluvit si v Paříži podmínky smlouvy a podstoupit zdravotní prohlídku.

V Chelsea strávil vlasatý brazilský zadák tři a půl sezony a v roce 2012 s ní vyhrál Ligu mistrů, předtím nastupoval za Benficu Lisabon a do Anglie přestoupil za necelých 22 milionů liber. Ve francouzském klubu se setká například s reprezentačním spoluhráčem Thiagem Silvou, jehož příchod předloni Pařížany údajně stál 42 milionů eur (1,15 miliardy korun).

Oznámení o Luizově přestupu přišlo týden poté, co Paris St. Germain, vlastněný bohatými majiteli z Kataru, dostal od UEFA za porušení finanční fair play pokutu 60 milionů eur (1,6 miliardy korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články